1. De oven voorverwarmen en de cakevorm invetten
Zet het rooster iets onder het midden van de oven en laat de oven voorverwarmen op 160 graden. De cakevorm invetten en bestuiven met bloem.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!
2. Het maken van het basisbeslag
Roer met de mixer in een grote kom de boter smeuïg en zacht. Voeg de melk toe, de citroenrasp en één voor één de eieren. Roer met de mixer in de laagste stand telkens weer tot een ei goed is opgenomen. Voeg daarna de cakemix toe en roer alles tot een mooi glad beslag. Zet de mixer op de hoogste stand en mix het beslag in deze stand nog een paar minuten om het lekker luchtig te maken.
Mix nooit langer dan 2 minuten op de hoogste stand, anders wordt het deeg te luchtig en zakt het in!
3. Het chocolade deeg maken
Doe ongeveer tweederde van het beslag in de cakevorm. Meng door de rest van het beslag de cacao en de suiker en klop dit tot een mooi glad geheel. Doe het chocoladebeslag bij het andere beslag in de vorm. Ga daarna met een vork licht door het beslag heen, zodat de twee lagen zich een beetje mengen.
4. De cake bakken
Bak de cake in ongeveer een uur à 5 kwartier gaar. De cake is gaar wanneer deze van de vorm loslaat en bovenop in het midden veerkrachtig aanvoelt.
Open gedurende het eerste halfuur de oven niet!
Nog een manier om te controleren of de cake gaar is: prik met een satéprikker in het midden van de cake. Als er geen deeg aan de prikker blijft kleven, dan is de cake gaar.
Cake wordt pas enige uren na het bakken fijn van smaak.
5. De cake laten afkoelen
Laat de cake ongeveer 1 minuut in de vorm afkoelen. Stort daarna de cake op een taartrooster met de bovenkant naar beneden en doe hem vervolgens na ongeveer 2 minuten weer terug in de vorm. Bedek de vorm met een broodplank of aluminium folie, zodat de cake niet meer kan uitdampen en laat hem verder afkoelen.