Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe kun je een (diepvries)kreeft bereiden?

Omschrijving

In deze instructievideo wordt uitleg gegeven over het bereiden van een kreeft. Zo kom je op een snelle en duidelijke manier te weten hoe je de kreeft kunt koken en kraken. In de handleiding hieronder vind je de ingrediënten en benodigdheden terug. Eet smakelijk alvast!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • (diepvries)kreeft
  • bouillon of gezouten water
  • schuimspaan
  • (kreeften)vork
  • hakmes
  • koksmes
  • lepel
  • grote pan

1. Koken

Laat de kreeft eerst ontdooien. Breng dan gezouten water of bouillon aan de kook in een ruime pan (de kreeft moet helemaal onder water kunnen).

2. Afkoelen

Neem de kreeft als hij helemaal rood is met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen. Leg de kreeft als hij is afgekoeld op de snijplank.

3. Snijden

Zet het puntje van het koksmes in het kuiltje op de kop, tussen de ogen. Zo heeft het mes grip. Snijd de kreeft in een keer in de lengte doormidden. Verwijder nu de maag, lever en het darmkanaal.

4. Scharen en schaal verwijderen

Hak vervolgens met een hakmes de twee scharen van de kreeft, en kraak de schaal met de achterkant van een koksmes. Verwijder het vlees uit de scharen met een kreeftenvork. Een gewone vork kan ook. Nu kan je de kreeft zo eten, of verder verwerken in een ander gerecht.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!