Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Ei pellen: op een makkelijke en snelle manier.

Omschrijving

Hoe je makkelijk en snel een ei kunt pellen, leer je in deze instructievideo. Het pellen van een hardgekookt ei kan soms best lastig zijn. Aan de hand van deze simpele truc leer je eieren makkelijk pellen en de schil snel te verwijderen. Zo kun je ze direct verder gebruiken voor bijvoorbeeld het maken van gevulde eieren of in een eiersalade. Met deze tip ben je in letterlijk een handomdraai klaar.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Hardgekookt ei
  • Lege pot (bijvoorbeeld schoongemaakte jampot)
  • Koud water
Gebruik voor deze truc hardgekookte eieren. Is er een ei kapot gegaan tijdens het koken? Dan kun je deze niet meer gebruiken. De truc werkt alleen met eieren waarvan de schil nog intact is.
Deze methode is ook heel erg handig als je door bijvoorbeeld Parkinson of een andere fysieke beperking, eieren niet makkelijk kunt pellen.

1. Pot met water vullen

Neem een lege, goed afsluitbare pot (bijvoorbeeld een jampot) en vul deze voor de helft met koud water. Zorg ervoor dat je een pot neemt met een deksel van hard materiaal. Pot met water vullen
Vul de pot niet te hoog af met water.
Je hoeft het gekookte ei niet te laten schrikken onder de kraan voordat je deze truc voor het pellen van het ei in water toepast.
Wil je de eierschillen na het pellen weggooien? Giet het water dan af en gooi de schillen in de afvalbak.

2. Ei pellen in water

Doe de deksel op de pot en draai deze stevig vast. Schud de pot 10 seconden krachtig en goed heen en weer en zorg ervoor dat het ei ook goed tegen de deksel aan klotst. De schil komt nu los van het ei en het ei wordt in het water gepeld. Je kunt het gepelde ei hierna uit de pot halen. De schil zal in de meeste gevallen achterblijven in de pot. Zit de schil nog aan het ei vast, dan zit deze er slechts nog losjes omheen. Je kunt de eierschil er dan alsnog makkelijk vanaf halen.
Is het water troebel geworden? Dan heb je wellicht te hard of te lang geschud waardoor de binnenkant van het ei kapot is gegaan. Oefen dus een paar keer, zodat je de juiste kracht en balans voor het schudden vindt.

Met deze tip heb je in een handomdraai een gepeld ei. Om direct te eten of om verder te bereiden in een recept! Ei pellen in water
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!