Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Vis stoven met bouillon, voor een gezonde maaltijd.

Omschrijving

Stevige vissoorten, als kabeljauw en koolvis, zijn erg geschikt om te stoven. Met vis als hoofdgerecht eet je niet alleen lekker, maar ook heel gezond! Vis kun je op meerdere manieren bereiden, hier leer je de basismethode voor het stoven met visbouillon. Erg lekker! Doordat je bij deze methode van bereiden de vis zacht laat garen, blijft deze heerlijk mals en smeuïg.
In de instructievideo kun je zien hoe je het stoven van de vis moet uitvoeren. Onder de video staat het vis recept en de ingrediënten ervoor nogmaals beschreven, om het rustig te kunnen nalezen of te printen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • voor 4 personen:
  • 500 g vis, filets of moten
  • roomboter
  • plakjes citroen
  • fijngesneden groenten, zoals wortel, prei en bosui
  • 150 ml visbouillon
  • peper en zout
  • pan met dikke bodem

1. De vis aanbakken

Smelt in een pan met dikke bodem, een flink stuk roomboter. Leg de vis in de pan en bak deze even aan in de boter.
Gebruik stukken vis van gelijk formaat!
Je kunt deze stap ook overslaan, maar het aanbakken van de vis geeft wel extra smaak.
In plaats van moten of filets, kun je ook hele vis gebruiken.

2. Citroen en groenten toevoegen

Leg de plakjes citroen tussen de vis en doe er wat fijngesneden groenten bij, zoals bijvoorbeeld wortel, prei en bosuitjes.
Wat verse groene kruiden, grof gesneden, geven nog wat extra smaak.

3. Visbouillon toevoegen

Giet de visbouillon erbij en leg het deksel op de pan. Laat de vis op een laag vuur 8 tot 10 minuten stoven. Hele vis soms iets langer, 15 minuten.
De vis mag voor maximaal de helft in de bouillon staan!
De bouillon mag niet koken!
Voeg ook eens een scheut droge witte wijn toe, dat geeft nog meer smaak.

4. De vis verder op smaak brengen

Als het visvlees wit en niet meer doorschijnend is, is de vis gaar. Breng de vis op smaak met zout en peper en serveer hem met wat stoofvocht als saus.
Gestoofde vis smaakt lekker met aardappelen, gekookt of gepureerd, of rijst.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!