1. Barbecue voorbereiden
Verwarm de barbecue zodat deze op temperatuur is. Schuif de kooltjes naar de ene helft van de barbecue en leg het rooster erop.
Wil je weten hoe je een barbecue het beste kunt aansteken? Bekijk dan deze
instructievideo voor nuttige tips.
2. Maïskolven bereiden
Snijd de maïskolven in grove stukken en steek de maïs op een prikker. Leg de kolven op het rooster op het minst hete gedeelte van de barbecue, daar waar minder of geen kooltjes liggen. Draai de maiskolven af en toe even rond. Na 20 minuten zijn de maïskolven klaar en kun je ze van de bbq halen.
3. Aardappelen bereiden bbq
Was de aardappelen en verpak ze goed in aluminiumfolie. Leg ze onder het rooster op de kooltjes en keer ze regelmatig. Na ongeveer 30 minuten zijn de aardappelen gaar en kun je ze van de barbecue halen. Open voorzichtig het folie en laat de aardappelen even afkoelen. Eet de gepofte aardappelen met knoflookboter of een andere lekkere saus.
Het aluminium folie waarin de aardappelen verpakt zitten, kan erg heet worden. Gebruik een tang bij het keren en om de aardappelen van de barbecue te pakken.
4. Courgette en aubergine grillen
Snijd de courgette en aubergine over de lengte in plakken. Bestrijk ze met olijfolie of knoflookolie. Leg de groenten op het rooster op het warmste deel van de barbecue om te grillen (dit is dus het gedeelte boven de kooltjes). Na ongeveer 8 minuten zijn de aubergines en courgettes klaar.
5. Tomaten grillen
Bestrijk de tomaten met olijfolie en leg ze op het rooster op het minst hete gedeelte van de barbecue. Dit is het gedeelte waar weinig of geen kooltjes liggen. In ongeveer 8 minuten zijn de tomaten klaar en kun je ze van de barbecue af halen. Laat ze wel even afkoelen, gegrilde tomaten worden van binnen erg heet.
De gegrilde groenten zijn ook lekker in combinatie met zelfgemaakt platbrood voor op de barbecue.