Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Groenten grillen op de barbecue: maïskolven, tomaat, aardappelen en meer lekkers!

Groenten grillen op de barbecue: maïskolven, tomaat, aardappelen en meer lekkers!
Omschrijving

Wil je groente grillen op de barbecue of ben je op zoek naar een lekker bbq recept? Dit recept leert je op welke manier je verschillende groenten als aardappelen, maïs en aubergine op een lekkere manier kunt bereiden. Iedere groente heeft zo zijn eigen bereidingswijze en gaartijd, dus met deze bbq tips zorg je voor heerlijk gare aardappelen en voorkom je aanbranding van je gegrilde groenten. Veel barbecue plezier alvast!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
 • Geschikte barbecue
 • Maïskolven
 • Trostomaten
 • Aubergines
 • Courgettes
 • Aardappelen
 • Olijfolie e/o knoflookolie
 • Kruidenboter
 • En verder:
 • Aluminiumfolie
 • Prikkers
 • Barbecuetang

1. Barbecue voorbereiden

Verwarm de barbecue zodat deze op temperatuur is. Schuif de kooltjes naar de ene helft van de barbecue en leg het rooster erop.
Wil je weten hoe je een barbecue het beste kunt aansteken? Bekijk dan deze instructievideo voor nuttige tips.

2. Maïskolven bereiden

Snijd de maïskolven in grove stukken en steek de maïs op een prikker. Leg de kolven op het rooster op het minst hete gedeelte van de barbecue, daar waar minder of geen kooltjes liggen. Draai de maiskolven af en toe even rond. Na 20 minuten zijn de maïskolven klaar en kun je ze van de bbq halen.

3. Aardappelen bereiden bbq

Was de aardappelen en verpak ze goed in aluminiumfolie. Leg ze onder het rooster op de kooltjes en keer ze regelmatig. Na ongeveer 30 minuten zijn de aardappelen gaar en kun je ze van de barbecue halen. Open voorzichtig het folie en laat de aardappelen even afkoelen. Eet de gepofte aardappelen met knoflookboter of een andere lekkere saus.
Het aluminium folie waarin de aardappelen verpakt zitten, kan erg heet worden. Gebruik een tang bij het keren en om de aardappelen van de barbecue te pakken.

4. Courgette en aubergine grillen

Snijd de courgette en aubergine over de lengte in plakken. Bestrijk ze met olijfolie of knoflookolie. Leg de groenten op het rooster op het warmste deel van de barbecue om te grillen (dit is dus het gedeelte boven de kooltjes). Na ongeveer 8 minuten zijn de aubergines en courgettes klaar.

5. Tomaten grillen

Bestrijk de tomaten met olijfolie en leg ze op het rooster op het minst hete gedeelte van de barbecue. Dit is het gedeelte waar weinig of geen kooltjes liggen. In ongeveer 8 minuten zijn de tomaten klaar en kun je ze van de barbecue af halen. Laat ze wel even afkoelen, gegrilde tomaten worden van binnen erg heet.
De gegrilde groenten zijn ook lekker in combinatie met zelfgemaakt platbrood voor op de barbecue.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!