De zalmrolletjes moeten minimaal een uur in de koelkast. Begin dus op tijd met het maken van de hapjes.
1. Broodkorsten wegsnijden
Snijd met een broodmes de korsten van het brood. Rol met een deegroller (of glazen fles) de sneetjes brood goed plat.
2. Citroen uitpersen
Pers of knijp een halve citroen uit, boven een schaaltje.
3. Botermengsel maken
Neem een schaaltje of diep bord en doe hierin een flinke eetlepel van de Alpro. Knip vijf takjes verse dille en vijf takjes verse bieslook fijn. Voeg de kruiden en het citroensap toe aan de boter en prak alles met een vork goed door elkaar. Breng het botermengsel daarna op smaak met zwarte peper.
4. Brood besmeren
Besmeer de sneetjes brood met het botermengsel. Beleg de boterhammen vervolgens met de gerookte zalm en rol ze voorzichtig op tot een klein, strak broodrolletje. Wikkel de zalmrolletjes in plasticfolie en leg ze minimaal een uur in de koelkast.
5. Hapjes opdienen
Haal de zalmrolletjes uit de koelkast en verwijder het plasticfolie. Snijd de rolletjes zalm in plakjes van ongeveer 1,5 centimeter breed. Leg de hapjes op een mooie schaal en... klaar is je hapje voor de high tea of een andere feestelijke gelegenheid.