Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 503 instructies gemaakt

Bloemkoolsoep recept: makkelijk, gezond en snel.

Omschrijving

Dit bloemkoolsoep recept is een makkelijk basisrecept dat snel klaar is. Met weinig ingrediënten bereid je een heerlijke romige bloemkoolsoep die je kunt serveren als voorgerecht, lekker is bij de lunch of die je als hoofdgerecht op tafel kunt zetten. In de instructievideo kun je zien hoe je deze gezonde soep kunt maken. Het geschreven recept voor de bloemkoolsoep, de ingrediënten en de overige benodigdheden, kun je nalezen onder de video.

Handleiding
Benodigdheden
  • Bloemkool, 1 stuk
  • Uien, 2 stuks
  • Water, 1 liter
  • Slagroom, 250 milliliter
  • Roomboter, 25 gram
  • Olijfolie, extra vierge
  • Overige benodigdheden:
  • Ruime pan
  • Staafmixer, bijv. Bol.com

1. Ui fruiten

Doe de roomboter in een pan en fruit hierin de ui op een laag vuur tot deze glazig is.

2. Bloemkoolroosjes toevoegen

Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de ui. Houd een paar roosjes achter ter garnering van de bloemkoolsoep.

3. Bloemkoolsoep koken

Voeg het water toe en laat de bloemkoolsoep 15 minuten op een laag vuur koken. Draai het vuur uit en voeg de slagroom aan de soep toe. Pureer alles tot een glad geheel. Voeg peper en zout toe aan de soep en roer alles goed door. De romige bloemkoolsoep is nu klaar.

4. Bloemkoolsoep garneren

Prak de bloemkoolroosjes die je achter hebt gehouden met een vork fijn. Garneer de bloemkoolsoep met de bloemkoolkruimels en naar wens met een scheutje olijfolie. Geniet van deze gezonde soep!

Misschien ook interessant:
>> Bloemkool snijden en koken: makkelijk uitgelegd
>> Maaltijdsoep met groenten, kip en rijst: snel en makkelijk recept
>> Hoe kun je zelf bloemkoolrijst maken? Basisrecept Bloemkoolsoep garneren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!