Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Recept - Havermout banaankoekjes - gezond, snel en erg lekker!

Recept - Havermout banaankoekjes - gezond, snel en erg lekker!
Omschrijving

Wil je gezonde en lekkere koekjes bakken? Dan is het een goed idee om deze havermoutkoekjes te maken! De havermoutbanaankoekjes zijn in een handomdraai klaar en qua ingrediënten heb je er weinig voor nodig. Wil je dus spontaan koekjes bakken, dan is dit recept ideaal hiervoor. Omdat de banaankoekjes makkelijk zijn om te maken, zijn ze ook geschikt als je een minder ervaren koekjesbakker bent of het leuk vindt om de koekjes te maken met kinderen. De havermoutkoekjes zijn suikervrij, lactosevrij en gistvrij. Eet smakelijk!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
 • Voor zo'n 8 koekjes:
 • 2 rijpe bananen
 • Beker of klein glas havermout
 • Kaneel, 1 eetlepel
 • Snufje (zee)zout, liefst ongeraffineerd
 • Optioneel: kokosrasp
 • Bakpapier
 • Bereidingstijd: ong. 10 min.
 • Baktijd: ong. 20 min.
 • Optioneel:
 • Plantaardige melk
 • Rozijnen of gedroogde abrikozen

1. Banaan prakken

Breek de bananen in stukken en doe ze in een beslagkom. Prak ze vervolgens fijn met een vork, zodat er een puree van banaan ontstaat.

2. Havermout toevoegen

Voeg de havermout geleidelijk toe aan de bananenpuree. Prak het er goed doorheen zodat een stevige mix ontstaat.

3. Kaneel en kokos toevoegen

Voeg nu de kaneel toe aan je mengsel van havermout en banaan en roer het goed door elkaar. Als je het lekker vindt, dan kun je ook een paar flinke eetlepels kokosrasp toevoegen aan het deeg voor de banaankoekjes.
Wordt je mengsel te droog? Voeg dan wat sojamelk, havermelk of andere plantaardige melk toe. Wees alleen niet te enthousiast, als je direct teveel toevoegt dan wordt je mengsel weer te nat.
Optioneel kun je rozijnen of gedroogde abrikozen toevoegen. Zorg ervoor dat je het gedroogde fruit voorafgaand aan toevoeging welt in water.

4. Koekjes vormen

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe het bakpapier op een rooster of vet een bakblik in met kokosvet of boter. Schep met een eetlepel een balletje van het deeg uit de kom. Schep dit deegballetje op het bakpapier en druk het plat met de onderkant van je lepel, zodat een rondere en platte vorm als basis voor je havermoutkoekje ontstaat.

5. In de oven

Doe de banaankoekjes in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.

6. Wanneer zijn de havermout banaankoekjes klaar?

De banaankoekjes worden niet knapperig, maar blijven een klein beetje zacht. Dat hoort zo. Kleurt het buitenste randje van de havermoutkoekjes bruin en hebben ze een lichtbruine kleur gekregen, dan zijn je gezonde koekjes gaar en klaar om de oven te verlaten. Eet smakelijk!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!