Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Hoe kun je frambozenmousse maken? Een snel en makkelijk toetje.

Hoe kun je frambozenmousse maken? Een snel en makkelijk toetje.
Omschrijving

Frambozenmousse als dessert smaakt lekker en het recept is erg makkelijk en snel te maken. Je kunt voor dit toetje vers fruit gebruiken, maar ook diepvriesfruit. In het recept hieronder kun je stapsgewijs lezen hoe je dit nagerecht moet maken.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 2 personen:
  • 125 g frambozen, vers of diepvries
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 200 ml slagroom
  • Optioneel:
  • Ter garnering:
  • Verse frambozen
  • Overige benodigdheden:
  • Blender of staafmixer met hakmolen
  • Zeef
  • Beslagkom

1. De frambozen pureren

Pureer in een hakmolen of blender de frambozen met anderhalve eetlepel poedersuiker.
In plaats van frambozen kun je ook aardbeien of gemengd zacht fruit gebruiken (vers of diepvries).
Als je diepvriesfruit gebruikt laat het dan wel even uitlekken!

2. De slagroom kloppen

Doe de slagroom en anderhalve eetlepel poedersuiker in een kom en klop de slagroom stijf met een garde of mixer.

3. De frambozen bij de slagroom zeven

  • Giet de frambozenpuree in een zeefje. Zeef de gepureerde frambozen boven de slagroom. Je kunt dit het beste doen door met een lepel de puree door de zeef heen te roeren.
  • Spatel alle ingrediënten nu luchtig door elkaar.
Door de frambozenpuree te zeven, voorkom je dat er pitjes in de mousse komen.
Spatel de ingrediënten voorzichtig door elkaar, zodat de frambozenmousse zijn luchtige structuur behoudt.

4. De mousse opdienen

Verdeel de frambozenmousse over schaaltjes of glazen en laat de mousse tenminste een half uur opstijven in de koelkast. Garneer het geheel tenslotte met wat verse frambozen en klaar is je makkelijke dessert!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!