Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Risotto maken met verse Parmezaanse kaas; basisrecept.

Omschrijving

Risotto maken is lang niet zo moeilijk als het lijkt. In deze instructievideo vind je het basisrecept voor het maken van Italiaanse risotto. In de handleiding hieronder kun je de uitleg, de ingrediënten en de benodigdheden voor dit recept nog eens teruglezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • scheut olijfolie
  • 2 à 3 gesnipperde sjalotjes
  • risottorijst
  • 2 liter bouillon (ligt aan hoeveelheid rijst)
  • verse parmezaanse kaas
  • klont boter
  • pan (liefst met dikke bodem)

1. Sjalotten

Schenk wat olijfolie in de pan en fruit de sjalotjes tot ze glazig ziin. Let op dat de sjalot niet kleurt, voor een mooie lichte risotto.

2. Rijst bakken en afblussen

Voeg de rijst toe en bak deze twee à drie minuten op middelhoog vuur, tot de rijst glazig wordt. Blus de rijst af met een scheut wijn. Roer totdat de rijst de wijn heeft opgenomen. Zet het vuur laag.
De rijst afblussen met wijn is lekker, maar niet noodzakelijk. Je kunt ook de eerste schep bouillon toevoegen.
Belangrijk bij het maken van risotto is dat je constant roert, anders bakt de rijst aan!

3. De bouillon toevoegen

Schep nu lepel voor lepel de bouillon door de rijst. Roer tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen en voeg dan pas een nieuwe lepel bouillon toe. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de rijst zacht en smeuiig is (maar nog wel beet heeft).

4. Afmaken

Draai het vuur uit, voeg een klont boter en de parmezaanse kaas toe en roer goed door de rijst. Laat de risotto met de deksel op de pan nog een paar minuten rusten. Eet smakelijk!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!