Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 333 instructies gemaakt

Hoe maak je roerei met melk?

Omschrijving

In deze instructievideo leer je snel en duidelijk hoe je roereieren kunt maken. Roerei met melk is een basisrecept waarop je naar wens eigen variaties kunt maken. Denk aan het toevoegen van spekblokjes, geraspte kaas of blokjes tomaat. Of serveer de eieren met gerookte zalm. Met dit ei recept kun je alle kanten op. Roereieren zijn snel klaar en een heerlijke start van je (zon)dag!

Handleiding
Benodigdheden
  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
  • klontje roomboter (om in te bakken)
  • 3 eetlepels melk
  • zout
  • peper
  • En verder:
  • kom
  • spatel (of houten lepel)
  • vork
  • Optioneel:
  • gerookte zalm
  • verse peterselie of bieslook
  • paar sneetjes geroosterd brood

1. Eieren loskloppen

Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Breek de eieren boven een kommetje en klop ze met een vork los. Voeg vervolgens drie eetlepels melk toe aan de losgeklopte eieren. Optioneel kun je ook twee eetlepels room gebruiken voor een extra rijke variant. Roer de melk door de eieren. Eieren loskloppen
Per ei gebruik je één eetlepel melk om roerei te maken. Wil je naar wens meer of minder eieren gebruiken dan in dit recept, pas dan ook de hoeveelheid melk aan.

2. Zout en peper toevoegen

Breng het eiermengsel op smaak met zout en peper en roer alles weer even goed door elkaar.

3. Boter verhitten

Doe een klont roomboter in een koekenpan en verhit de boter kort op een halfhoog vuur. Laat de boter smelten maar niet te bruin worden. Te bruine boter zorgt ervoor dat het roerei vaal kleurt.
Gebruik bij voorkeur een koekenpan met anti-aanbaklaag. Dat voorkomt dat het roerei tijdens het bereiden vastkleeft aan de bodem van de pan. Geen koekenpan met anti-aanbaklaag? Gebruik dan wat meer roomboter.

4. Eieren toevoegen

Is de boter goed warm, voeg dan de eieren toe. Neem een spatel of houten lepel en roer de eieren steeds even los. Laat het mengsel tussen het roeren door steeds ongeveer tien seconden rusten en stollen. Blijf roeren tot het roerei net gaar is. Het is dan vrijwel overal gestold maar nog zacht en smeuïg. Eieren toevoegen

5. Roerei van het vuur halen

Haal het roerei van het vuur en laat het een paar seconden rusten. Roer de roereieren nog een keer door en dien ze daarna direct op. Eet smakelijk. Roerei van het vuur halen
Voeg wat verse peterselie of bieslook toe aan het roerei of serveer de roereieren met gerookte zalm. Zo maak je een luxe variant op dit basisrecept voor roerei met melk!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!