Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker AnneEva

AnneEva
Heeft 51 instructies gemaakt

Hoe kan ik mosselen koken (basisrecept)?

Omschrijving

Een snel basisrecept voor het koken van mosselen. Je hebt het hierbij gevonden. Wil je weten hoe je de mosselen kunt schoonmaken, hoe je ze kunt bereiden volgens Frans basisrecept en welke mosselen je wel en niet kunt gebruiken, bekijk dan de instructievideo. Onder de video kun je de instructie en stappen voor de bereidingswijze nog een rustig nalezen. Eet smakelijk!

Handleiding
Benodigdheden
  • mosselen (ongeveer 1 kilo per persoon)
  • mosselpan (of soeppan)
  • mosselgroente
  • mosselkruiden (eventueel)
  • witte wijn
  • olie

1. Mosselen wassen

Was de mosselen in ruim koud water. Verwijder eventuele kapotte mosselen. Als een mossel open staat, tik dan met de mossel op het aanrecht. Sluit de mossel zich, dan kan je deze gebruiken. Blijft de mossel open, gooi deze dan absoluut weg.

2. Mosselen schoonmaken

Schraap de baard, of ander vuil op de mosselen, weg. Was de mosselen dan opnieuw.

3. Mosselen in de pan

Verwarm in een ruime pan wat olie. Smoor in deze olie de mosselgroente. Blus dit af met een scheut witte wijn. Doe de mosselkruiden erbij, en leg hier op de mosselen. Doe de deksel op de pan.

4. Koken en schudden

Zodra de mosselen koken de pan goed schudden, zodat ook de bovenste mosselen in het kookvocht komen te liggen. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen nog ongeveer negen minuten doorkoken. Als de mosselen open staan zijn ze gaar.
Heb je geen mosselpan, gebruik dan een soeppan of een andere hoge pan.
In dit filmpje wordt de pan geschud zonder deksel. Vaak is het makkelijker om met de deksel op de pan te schudden. Zorg er dan wel voor dat er genoeg ruimte is tussen de bovenste mosselen en de deksel.
Vind je in je bord gekookte mosselen nog een dichte mossel? Gooi deze weg!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!