Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Actieve en snelle korte bochten skiën, zo doe je dat.

Omschrijving

In deze instructievideo leer je de juiste techniek voor het inzetten van korte bochten. Door te skiën in actieve, korte bochten kun je de energie vanuit je oude bocht volledig gebruiken voor het moeiteloos en met snelheid inzetten van een nieuwe bocht. Voor het skiën van korte bochten heb je naast een goede skitechniek ook lichaamsspanning nodig. De instructievideo leert je welke spanning en lichaamshouding er nodig is om actief kort te kunnen bewegen. Daarnaast komt ook het gebruik van je voeten bij het skiën van een korte bocht aan bod.
In de handleiding hieronder hebben we alle aandachtspunten opgeschreven om de skitips rustig te kunnen nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Benodigde lichaamsspanning

Om bij het skiën snel te kunnen bewegen heb je spanning nodig in je buik, je billen en je onderrug. Stel iemand komt op je aflopen en wil je een stomp in je buik geven. Dan span je van tevoren je lichaam al aan. Dit is exact de lichaamsspanning die je nodig hebt om goed te kunnen skiën. Deze basishouding heb je ook nodig bij het maken van je korte bochten.

2. Een korte actieve beweging maken

Essentieel bij het skiën in korte bochten, is een korte actieve beweging. Houd daarom bij het maken van de bocht je bovenlijf stil en beweeg alleen je onderlijf zodat je snel kunt bewegen. Een korte actieve beweging maken
Beweeg niet je hele lijf want dan duurt de beweging relatief lang. Daarmee verlies je tijd, snelheid en energie tijdens het maken van de korte bocht.

3. Het gebruik van je voeten bij het skiën in korte bochten

Je kunt bewegen naar de voorkant en naar de achterkant van je voeten. De voorkant is buitengewoon belangrijk als je de bocht opstart. De achterkant is belangrijk om grip te houden aan het einde van je bocht.
Het kantelen van je voeten zorgt voor het kantelen van je ski’s en daarmee de vorm van je bocht.

Veel succes gewenst met het correct inzetten van de korte bochten tijdens het skiën. En vergeet niet: oefening baart kunst.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!