Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Drie makkelijke tips om je Skitechniek te Verbeteren.

Omschrijving

Met de ski tips in deze instructievideo, kun je de meest gemaakte technische fouten bij het skiën voorkomen. Zo leer je onder meer hoe je het beste een bocht kunt inzetten, hoe je je ski het beste kunt kantelen en hoe je ritmisch kunt skiën. Onder de video kun je de ski tips en tricks nalezen en de skitechnieken op die manier voor jezelf nog eens herhalen. Alvast veel plezier gewenst op je skivakantie.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De bocht opstarten

Ski tip 1: wil je een goede bocht maken met skiën, let dan vooral op de manier waarop je de bocht inzet met je lichaam. Als je een bocht opstart vanuit je bovenlijf, gaat de meeste druk naar je binnenski. Hierdoor zijn je ski’s niet optimaal belast en kun je ze niet makkelijk kanten. Om meer controle te hebben over je ski’s is het dan ook beter om veel meer vanuit je voeten de ski op zijn kant te zetten. Hierdoor heb je meer druk op je buitenski, kun je beter kantelen en heb je meer druk op het ijs. Kortom: dus veel meer controle. Start de bocht dus op met je voeten waarna je bovenlichaam dan keurig netjes volgt in de richting van je voeten.

2. Ski correct op zijn kant zetten

Ski tip 2: een betere controle over je ski's bereik je door te hoeken vanuit je onderlijf. Veel mensen zetten bij het skiën hun ski op zijn kant door deze naar binnen te kiepen, het zogenaamde pendelen naar binnen. Nadeel hiervan is echter, dat je heel snel je gewicht op je binnenski hebt en je buitenski niet meer is belast. Hierdoor verlies je de controle, willen je ski's niet meer sturen en loopt je snelheid op. Dit probleem kun je voorkomen door niet te pendelen met je hele lijf (zie video 1.22) maar te hoeken vanuit je onderlijf (zie video 1.30). Je hebt dus een hoek vanuit je heup, waarbij je bovenlijf recht blijft en je onderlijf schuin is. Zo heb je niet alleen meer druk op je buitenski, maar is deze ook meer gekanteld, waardoor je een veel betere controle hebt over je ski's bij het skiën. En dat is wel zo veilig natuurlijk. Ski correct op zijn kant zetten

3. Ritmisch skiën

Ski tip 3: bespaar energie door de bochten tijdens het skiën ritmisch aan elkaar te koppelen. Als je bij het maken van een bocht je ski's als het ware de bocht om smijt en oversteekt, zul je daardoor relatief dwars uitkomen en zal de volgende bocht altijd een moeilijke bocht worden. Voorkom dit door zoveel mogelijk ritmisch te skiën, dat wil zeggen dat je de bochten meer aan elkaar koppelt. Zo kun je de energie vanuit je oude bocht gebruiken om de nieuwe bocht op te starten. Gebruik dus ook hier weer de juiste skitechniek voor het maken van je bochten, dat maakt het skiën een stuk makkelijker.
Oefen hiermee op een makkelijke piste, zodat je voelt dat jij de baas bent en heel makkelijk in dat ritme kunt komen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!