Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 412 instructies gemaakt

Hoe maak je arretjescake met pepernoten?

Omschrijving

Ben je op zoek naar leuke pepernoten recepten? Arretjescake met pepernoten is makkelijk om te maken en erg lekker voor sinterklaas. De pepernoten arretjescake hoeft alleen maar op te stijven in de koelkast. Afbakken is bij deze cake dus niet nodig en het bereiden ervan kost daardoor weinig tijd.
De kookvideo is afkomstig van het YouTube kanaal van Blokker. Onder de video zijn het recept en alle benodigdheden voor deze arretjescake voor je op een rijtje gezet. Veel plezier met het bakken ervan en geniet van het feestelijke resultaat.

Handleiding
Benodigdheden
  • Ei, 1 stuk
  • Basterdsuiker lichtbruin, 100 gram
  • Speculaaskruiden, 1 eetlepel
  • Roomboter of margarine, 250 gram
  • Chocolade puur, 200 gram
  • Maria biscuits, 100 gram
  • Pepernoten (kruidnoten), 200 gram
  • Chocolade pepernoten gemengd, 1 handje
  • En verder:
  • Cakevorm (25 centimeter) of broodvorm (voor 450 gram)
  • Bakpapier
  • Beslagkom
  • Steelpan
  • Garde of mixer
  • Spatel

1. Voorbereiding arretjescake met pepernoten

Begin voor het maken van dit recept voor pepernoten arretjescake met de volgende voorbereidingen:
  • Bekleed de bak- of broodvorm met bakpapier.
  • Snijd de boter in kleine blokjes.
  • Hak de chocolade grof in kleine stukken.
  • Breek de biscuits in stukjes.

2. Het ei met speculaaskruiden en suiker loskloppen

Breek het ei boven de beslagkom. Voeg de speculaaskruiden en de suiker toe aan het ei en klop alles tot een luchtig mengsel.

3. De boter en de chocolade laten smelten

Doe de blokjes boter in een steelpannetje en laat de boter op een zacht vuur smelten. Neem vervolgens de pan met de gesmolten boter van het vuur en voeg de chocolade toe aan de boter. Laat de chocolade al roerende met een spatel, smelten in de warme boter. Blijf roeren totdat de chocolade helemaal is gesmolten en met de boter een glad geheel is geworden.

4. De biscuits en pepernoten toevoegen

Voeg nu de stukjes biscuit toe aan het chocolademengsel en roer ze er doorheen. Roer daarna ook de pepernoten door het mengsel. De biscuits en pepernoten toevoegen

5. De vorm vullen met het arretjescake mengsel

Schep het pepernoten arretjescake mengsel in de cake- of broodvorm. Verdeel het mengsel met behulp van de spatel gelijkmatig over de vorm en strijk de bovenkant mooi glad.

6. De arretjescake met pepernoten laten opstijven

Verdeel ter garnering de chocolade pepernoten gelijkmatig over de bovenkant van de arretjescake. Zet de vorm in de koelkast en laat de cake minimaal 2 uur opstijven. Haal hierna de vorm uit de koelkast en controleer of de cake voldoende is opgestijfd. Zo ja, haal dan de pepernoten arretjescake uit de vorm, leg hem op een mooie schaal of bord en snijd hem in plakken. Smullen maar…. De arretjescake met pepernoten laten opstijven
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!