Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Hoe kun je warme chocolademelk maken van echte chocolade?

Omschrijving

Zelf chocolademelk maken? Met echte, pure chocolade? Niets is lekkerder om op te warmen tijdens de koude winterdagen! Bekijk deze instructievideo om te weten te komen hoe je deze warme lekkernij kunt bereiden. In de handleiding vind je het recept en de benodigdheden terug.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Pure chocolade (Swiss), 200 gram
  • Volle melk, 1 liter
  • snufje kaneelpoeder
  • suiker, 50 gram
  • vanillesuiker, 2 zakjes
  • slagroom

1. Chocolade smelten

Breek de chocoladerepen in stukken en doe deze samen met een scheut melk in een pannetje. Laat het geheel, samen met de kaneel, de suiker en de vanillesuiker op een laag vuur rustig smelten.

2. Overige melk toevoegen

Als het geheel gesmolten is dan kun je de overige melk toevoegen. Roer het goed door en wacht tot alles goed verwarmd is. Je chocolademelk is nu klaar!

3. Slagroom

Klop de slagroom, verdeel de chocolademelk over de glazen of mokken en doe er een flinke dot room op. Geniet ervan!
Is die chocolademelk niet voldoende om jou op te warmen? Voeg dan nog een scheut rum toe!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!