Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Zure room of slagroom bewaren na openen.

Zure room of slagroom bewaren na openen.
Omschrijving

Soms heb je voor een recept maar een klein beetje zure room of slagroom nodig. Het is zonde als je het restant zo in het bekertje in de koelkast zet, omdat het op die manier niet lang houdbaar is. Hoe lang het houdbaar is en hoe je room geopend langer goed houdt, lees je in deze instructie.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Hoe lang blijft de room goed?

Slagroom, zure room en andere roomproducten blijven na het openen gemiddeld nog zo'n drie dagen goed in de koelkast. Voor slagroom geldt dat deze dan nog niet opgeklopt is. Slagroom is na het kloppen nog zo'n twee dagen houdbaar in de koelkast, maar kan wel sneller al zijn stijfheid verliezen.

2. Hoe kun je de room het beste bewaren?

Als je wilt dat de zure room of slagroom na het openen (of opkloppen) zo lang mogelijk goed blijft, dan kun je de room het beste in een goed afsluitbaar potje bewaren, bijvoorbeeld met schroefdeksel. Door de room in een potje van glas te doen, voorkom je dat het geuren van andere voeding in de koelkast opneemt. Ook verlengt het de houdbaarheid, omdat er geen zuurstof bij kan komen. Daarnaast geef je bacteriën minder kans. Oftewel: even omgieten of -scheppen, en je kunt een paar dagen later nog heerlijk genieten van je slagroom of ander roomproduct.
In een goed afgesloten glazen potje zal de room na het openen wat langer houdbaar zijn, gemiddeld tussen de 3 en 5 dagen. Twijfelachtig? Dan natuurlijk gewoon weggooien.

3. Bewaren in glas of plastic?

Zorg ervoor dat je een glazen potje gebruikt dat goed schoon is. Een glazen potje is beter om te gebruiken dan plastic, omdat plastic eerder geuren opneemt en het plastic deze geuren (van eerder bewaarde voedingswaren) dan weer kan afgeven aan de room.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!