1. De saus maken
Doe twee eetlepels azijn en één eetlepel suiker in een kom en roer dit goed door elkaar. Blijf roeren tot de suiker vloeibaar is.
2. De zure room toevoegen
Doe er vier eetlepels zure room bij en roer dit met het azijn/suiker mengsel tot een vloeibare saus.
3. De komkommer schillen en snijden
Schil de komkommer en snijd deze daarna in dunne plakken. Doe de plakken in een schaal of pan, bestrooi ze met zout en laat ze een paar minuten staan. Het zout haalt de bittere smaak uit de komkommer.
Koop alleen komkommers die stevig aanvoelen en een gave, glanzende schil hebben!
4. De dille fijnhakken
Hak intussen de dille fijn.
5. De komkommer uitknijpen
Knijp de komkommerplakken voorzichtig uit en verwijder zo de bittere sappen.
De komkommer niet té hard uitknijpen want dan verdwijnen niet alleen de bittere, maar ook de andere sappen uit de komkommer!
6. De saus bij de komkommer doen
Giet de saus op de komkommer. Schep de saus door de komkommerplakken totdat alle plakken goed met saus zijn bedekt.
7. De salade bestrooien met dille
Doe de salade op een bord of een serveerschaal. Bestrooi de komkommersalade royaal met dille (royaler dan op de foto dus!). Klaar is je Poolse komkommersalade. Eet smakelijk.
Lekker bij vleesgerechten met daarbij bier of wodka.