Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 408 instructies gemaakt

Hoe kun je Poolse komkommersalade met zure room maken?

Hoe kun je Poolse komkommersalade met zure room maken?
Omschrijving

Salades zijn makkelijk te bereiden en daarom ook geschikt om op de camping te maken. Komkommersalade met zure room (ook wel Mizeria genoemd) is één van de Poolse gerechten die erg lekker is bij vlees. In dit recept leer je hoe je deze salade maakt en welke ingrediënten je precies nodig hebt voor de Poolse komkommersalade.

Handleiding
Benodigdheden
  • 2 eetl azijn
  • 1 eetl suiker
  • 4 eetl zure room
  • 1 komkommer
  • zout
  • bosje verse dille

1. De saus maken

Doe twee eetlepels azijn en één eetlepel suiker in een kom en roer dit goed door elkaar. Blijf roeren tot de suiker vloeibaar is.

2. De zure room toevoegen

Doe er vier eetlepels zure room bij en roer dit met het azijn/suiker mengsel tot een vloeibare saus.

3. De komkommer schillen en snijden

Schil de komkommer en snijd deze daarna in dunne plakken. Doe de plakken in een schaal of pan, bestrooi ze met zout en laat ze een paar minuten staan. Het zout haalt de bittere smaak uit de komkommer.
Koop alleen komkommers die stevig aanvoelen en een gave, glanzende schil hebben!

4. De dille fijnhakken

Hak intussen de dille fijn.

5. De komkommer uitknijpen

Knijp de komkommerplakken voorzichtig uit en verwijder zo de bittere sappen.
De komkommer niet té hard uitknijpen want dan verdwijnen niet alleen de bittere, maar ook de andere sappen uit de komkommer!

6. De saus bij de komkommer doen

Giet de saus op de komkommer. Schep de saus door de komkommerplakken totdat alle plakken goed met saus zijn bedekt.

7. De salade bestrooien met dille

Doe de salade op een bord of een serveerschaal. Bestrooi de komkommersalade royaal met dille (royaler dan op de foto dus!). Klaar is je Poolse komkommersalade. Eet smakelijk.
Lekker bij vleesgerechten met daarbij bier of wodka.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!