Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Verse kokosnoot: kokosvlees bewaren, zo doe je dat.

Verse kokosnoot: kokosvlees bewaren, zo doe je dat.
Omschrijving

In deze instructie lees je hoe je het kokosvlees van een verse kokosnoot het beste kunt bewaren. Heb je zojuist een kokosnoot geopend en wil je de stukken vruchtvlees later opeten of verwerken in een gerecht? Hieronder lees je op welke manier en hoe lang je de verse kokos goed kunt houden in de koelkast of in de diepvries.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Kokosnoot
  • Glazen pot
  • Diepvriesbakje of diepvrieszakje

1. Verse kokos bewaren in de koelkast

Je kunt het vruchtvlees van een kokosnoot bewaren in de koelkast. Dit kun je het beste doen door de stukken verse kokos in een glazen pot te stoppen, die goed afgesloten kan worden. Het kokosvlees is in een afgesloten pot zeker zo'n 2-3 dagen houdbaar.

2. Verse kokosnoot invriezen

De stukken verse kokosnoot kun je ook invriezen om later te gebruiken als snack of in een gerecht. Stop de verse kokos in een diepvrieszakje (of -bakje) en plaats deze in de vriezer. Schrijf op het zakje de datum waarop je het kokosvlees hebt ingevroren. De verse kokos is ingevroren bij -18 graden, zo'n 6-8 maanden houdbaar. Verse kokosnoot invriezen

3. Ongeopende kokosnoot bewaren

Heb je zojuist een kokosnoot met bast gekocht en wil je deze ongeopend bewaren? De kokosnoot blijft op kamertemperatuur het langst goed. Leg de kokosnoot daarom niet in de koelkast. Op kamertemperatuur is deze klappernoot zo'n 4 maanden houdbaar.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!