Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Gezond tussendoortje: chocolade rijstwafels met donkere chocolade en superfoods.

Gezond tussendoortje: chocolade rijstwafels met donkere chocolade en superfoods.
Omschrijving

Ben je op zoek naar recepten voor gezonde tussendoortjes omdat je jezelf of anderen wilt verwennen of omdat je gezond wilt afvallen? Maak dan deze chocolade rijstwafels! De rijstwafels zijn makkelijk om te maken en ook lekker om mee te nemen. Ook heerlijk als traktatie tijdens een verjaardag natuurlijk. Voor welk doel je de rijstwafels met chocolade ook maakt: je hoeft je geen zorgen te maken over suiker of gluten. Voor de rijstwafels wordt namelijk chocolade gebruikt die vrijwel suikervrij is en het recept is glutenvrij. Geniet ervan!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
 • Voor 4-5 wafels:
 • Donkere chocoladereep (liefst min. 70% cacao), 80 gram
 • Pak (biologische) rijstwafels of Maiswafels
 • Superfoods en zaden zoals:
 • Gojibessen
 • Sesamzaad
 • Zonnebloempitten
 • Kokoschips of kokosrasp (o.m. te koop bij Ekoplaza)
 • En verder:
 • Een glazen of plastic snijplank
 • Benodigheden om chocolade 'au bain marie' te smelten (of gebruik twee steelpannetjes - een grotere met een kleinere erin)

1. Chocolade smelten

Breek de chocolade in stukken en doe de stukken chocolade in een steelpannetje. Smelt de chocolade op een lage temparatuur 'au bain marie'. Chocolade smelten

2. Rijstwafels klaarleggen

Leg de rijstwafels naast elkaar klaar op een snijplank of een groot bord, zodat je er bij de volgende stap de gesmolten chocolade bovenop kunt gieten. Rijstwafels klaarleggen
Gebruik een glazen of plastic snijplank hiervoor. Als je knoeit dan kun je de chocolade makkelijk van de snijplank wassen, beter dan bij een houten snijplank.

3. Chocolade gieten

Giet de gesmolten chocolade voorzichtig op de rijstwafels. Begiet een rijstwafel door in cirkelbewegingen van binnen naar buiten toe te werken. Laat de rand vrij, de chocolade kan dan eventueel nog wat uitlopen en in ieder geval niet van de rijstwafel aflekken. Chocolade gieten

4. Chocolade garneren

Garneer de chocolade rijstwafels met de superfoods, zaden en pitten. Je kunt hiermee natuurlijk ook een leuk figuur op de rijstwafel maken, zoals een hartje.

5. In de koelkast plaatsen

Plaats de rijstwafels ongeveer 20 minuten in de koelkast. Haal ze eruit als de chocolade hard geworden is. Laat ze niet te lang erin staan, dan kan de chocolade wit uitslaan.

6. Eet smakelijk!

Leg de chocolade rijstwafels op een mooie plank of schaal als je ze direct wilt serveren. Je kunt ze ook nog even bewaren in een goed afgesloten, luchtdichte trommel of blik. Zo heb je altijd een lekker en gezond tussendoortje op voorraad!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!