1. Chocolade in stukken breken
Breek de chocolade in grove stukken en doe ze in de de schaal of pan die je gebruikt om de chocolade te smelten.
2. Chocolade smelten
Smelt de chocolade op een lage temparatuur 'au bain marie', totdat het vloeibaar is.
Zie de volgende link naar de instructievideo als je niet weet hoe je
chocolade 'au bain marie' moet smelten.
3. Rijstwafels klaarleggen
Leg de rijstwafels klaar op een glazen of plastic snijplank. Door glas of plastic te gebruiken in plaats van hout, kun je eventuele geknoeide chocolade goed verwijderen.
4. Chocolade gieten
Giet de gesmolten chocolade nu voorzichtig op de rijstwafels. Begin in het midden van de rijstwafel en giet in cirkelbewegingen naar buiten toe. Laat de randen van de wafel vrij, zodat de chocolade nog wat kan uitlopen en niet van de rijstwafel af lekt.
Laat de chocolade niet volledig uitharden, het is namelijk de bedoeling dat je de noten van het ene gezichtje nog wel erin kunt drukken en ze tijdens het verder uitharden vast komen te zitten in de rijstwafel.
6. Eerste gezichtje maken
Maak de basis voor het eerste gezichtje door de cashewnoten over de lengte te halveren en samen met de zonnebloempitten in de gesmolten chocolade te drukken. Maak met een satéprikker een horizontaal streepje als mond. Halveer vervolgens een gojibes en laat deze als tongetje uit het mondje steken.
Het mondje vullen we later op met sesamzaad.
7. Tweede gezichtje maken
Maak voor de andere chocolade rijstwafels een gezichtje door met een satéprikker de basisgroeven voor de ogen en de mond te trekken.
8. Inkepingen opvullen
Vul de inkepingen van de 'ogen' die je zojuist hebt gemaakt, op met sesamzaadjes. Strooi het sesamzaad heel voorzichtig in de inkepingen in de chocolade en stop de sesamzaadjes die erbuiten vallen, voorzichtig terug met een satéprikkertje. Dit is wel een priegelwerkje maar na de eerste word je er alleen maar handiger in.
Druk een goijbes in de chocolade als neusje. Knip uit een stukje kokoschips twee 'tanden' en druk deze onder het mondje in de chocolade.
Vul nu op dezelfde manier het mondje van het eerste gezichtje op met sesamzaad (zie hoofdfoto).
9. En klaar ben je!
Maak zoveel chocolade rijstwafels als dat je nodig hebt en... klaar is je originele kinder traktatie! Veel plezier met het uitdelen van je wafelgezichtjes!
Zitten er kinderen in de klas die allergisch zijn voor noten? Houd hier rekening mee door hen de rijstwafel zonder de noten te geven. Eventueel kun je het sesamzaad ook nog weglaten.