Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 105 instructies gemaakt

Chocolade havermoutpap met walnoten en kersen

Chocolade havermoutpap met walnoten en kersen
Omschrijving

Een gezond ontbijt om de dag mee te starten: deze chocolade havermoutpap met kersen. Het is weer eens wat anders dan het standaard havermout ontbijt, erg voedzaam en vooral heel lekker. De pure cacaopoeder die je toevoegt bevat veel goede voedingsstoffen, waaronder magnesium. Door de toevoeging van kersen krijg je alvast een eerste portie fruit binnen. Kortom: wil je een lekker en gezond maar toch ook smakelijk ontbijt maken, dan zit je met dit havermout ontbijt recept zeker goed.

Handleiding
Benodigdheden
  • 1 kopje havermout
  • 1 kopje rijstemelk
  • 1 kopje water (of je gebruikt twee kopjes rijstemelk, dat kan ook)
  • 1-2 eetlepels cacaopoeder, liefst biologisch
  • Handje kersen
  • Eetlepel walnoten

1. Havermoutpap maken

Doe de havermout, de rijstemelk e/o het water in een steelpan. Zet dit op een laag vuurtje en laat het langzaam koken totdat er een dikke brij ontstaat. Mocht je de havermoutpap minder dik willen, haal dan de pan eerder van het vuur nog voordat al het vocht verdampt is.

2. Cacaopoeder toevoegen

  • Voeg 1-2 eetlepels cacaopoeder toe aan je havermoutpap.
  • Roer dit er goed doorheen, totdat het volledig is opgelost.
  • De chocolade havermoutpap is nu klaar.

3. Kersen en walnoten toevoegen

Ontpit en halveer de kersen en breek de walnoten fijn. Voeg de kersen en de walnoten toe aan de pap, en klaar is je rijkgevulde havermout ontbijt.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!