Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Makkelijk BBQ recept: gebakken banaan met gesmolten chocolade.

Omschrijving

Een lekker barbecue toetje, gebakken banaan met gesmolten chocolade. Hoe je bananen kunt bakken op de bbq kun je zien in de instructievideo. Een heerlijk nagerecht voor jong en oud en een feestelijke afsluiting van je bbq party.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. De bananen bakken

Leg de bananen in de schil, rondom het vuur op de barbecue. Bak de bananen op ongeveer 180 graden in 15 tot 20 minuten gaar.
Leg de bananen niet direct boven het vuur! De bananen kunnen dan te snel open knappen of verbranden.
Wil je zeker weten of de bananen gaar zijn? Breng je duim en wijsvinger naar elkaar toe en voel hoe zacht de muis van je duim is. Voelen de bananen net zo zacht aan, dan zijn ze gaar.

2. De bananen open snijden

Haal de bananen van de barbecue, leg ze ieder op een bord en snijd de schil met een scherp mes voorzichtig in de lengte open.

3. De chocolade toevoegen

Verdeel een schepje chocoladedruppels over de binnenkant van de warme banaan en laat de chocolade even smelten. Hierna kun je de banaan met de gesmolten chocolade direct uit de schil opeten.

Een makkelijk bbq recept dat leuk en origineel is om te maken. Met de kinderen, voor gasten, of gewoon voor jezelf. Eet smakelijk. De chocolade toevoegen
In plaats van chocolade druppels kun je ook een niet te dikke chocoladereep nemen en deze fijn brokkelen. Puur of melk, overeenkomstig je smaak.
Voeg, nadat de chocolade is gesmolten, als extra nog een dot slagroom of bolletje vanille-ijs toe. Garneer de slagroom of het ijs met een extra stukje chocolade.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!