Leg de bananen niet direct boven het vuur! De bananen kunnen dan te snel open knappen of verbranden.
Wil je zeker weten of de bananen gaar zijn? Breng je duim en wijsvinger naar elkaar toe en voel hoe zacht de muis van je duim is. Voelen de bananen net zo zacht aan, dan zijn ze gaar.
3. De chocolade toevoegen
Verdeel een schepje chocoladedruppels over de binnenkant van de warme banaan en laat de chocolade even smelten. Hierna kun je de banaan met de gesmolten chocolade direct uit de schil opeten.
Een makkelijk bbq recept dat leuk en origineel is om te maken. Met de kinderen, voor gasten, of gewoon voor jezelf. Eet smakelijk.
In plaats van chocolade druppels kun je ook een niet te dikke chocoladereep nemen en deze fijn brokkelen. Puur of melk, overeenkomstig je smaak.
Voeg, nadat de chocolade is gesmolten, als extra nog een dot slagroom of bolletje vanille-ijs toe. Garneer de slagroom of het ijs met een extra stukje chocolade.