Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Vis stomen, hoe doe je dat?

Omschrijving

Een lichte en gemakkelijke manier om zonder het gebruik van vet vis te bereiden, is door het te stomen. In deze instructievideo krijg je uitleg over deze kooktechniek. In de handleiding kun je de benodigdheden en de bereidingswijze nog eens nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Vis
  • Stoompan, RVS-zeef of een bamboemandje
  • Pan met kokend water

1. Vis stomen

Bestrooi de vis (in het voorbeeld een stuk zalm) met peper en zout. Breng water aan de kook en zet er (in dit geval) het bamboemandje op. De truc is om saté-prikkers op de pan met kokend water te leggen, zodat het bamboemandje stevig blijft staan. Na een aantal minuten is de vis klaar. Als je zeker wilt weten of de vis klaar is kan je de vis het beste even doorsnijden.
In dit voorbeeld wordt er voor het stomen van de vis een bamboemandje gebruikt. Je kan ook gebruik maken van een stoompan of een RVS-zeef.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!