Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je vloeibare zeep maken van een zeepblokje?

Omschrijving

Kosten en milieu besparen? Maak dan van een blokje zeep zelf vloeibare (natuur)zeep voor in een pompje! Met een zeepblokje van 100 gram kun je maar liefst een liter vloeibare zeep maken. Een biologische natuurzeep of gewoon jouw favoriete zeepblokje: je kunt het er allemaal voor gebruiken. Handig, makkelijk en bovendien dus heel voordelig. Voor meer informatie kun je de instructievideo bekijken. Voor de uitleg en benodigdheden, kun je de handleiding onder de video bekijken. Succes!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • blokje zeep 100gram
  • kaasschaaf of mesje
  • maatbeker
  • pan
  • flacon
  • frisdrankfles
  • glycerine

1. Voorbereiding

Neem een zeepje en snij deze in stukjes met een mesje of met de kaasschaaf. Doe de stukjes zeep in een pan en giet hier een liter water bij. Voeg hierbij een eetlepel glycerine toe.
Je kunt dit met de meeste zeepjes doen, behalve de hele zachte en romige zeepjes.

2. Oplossen

Zet de pan op een laag vuurtje en laat het een klein beetje koken. Roer met een lepel door de pan tot alle zeepstukjes zijn opgelost. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat deze een nachtje afkoelen met de deksel erop.

3. Afronden

Na ongeveer 10 uur is het mengel van zeep, glycerine en water hard geworden. Mix het nu met een staafmixer of een elektrische mixer. Als alle zeep weer vloeibaar is kun je het overgieten in de flacon. Het overige zeep doe je in de fles, zodat je de flacon regelmatig bij kunt vullen met je reserve.
Hou de mixer recht, want anders vliegt de zeep uit je pannetje.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!