Je kunt de Nutella vervangen door een ander product met wei, zoals bijvoorbeeld melk smeerpasta van Côte d’Or, Santa Lucia Ricotta van Galbani of gewoon door weipoeder.
1. De Brinta met de Nutella mengen
Doe de Brinta met de Nutella hazelnootpasta in een kom en roer dit een beetje door elkaar.
2. De melk toevoegen
Giet de melk bij het mengsel van Brinta en hazelnootpasta en roer alle ingrediënten goed door elkaar tot een dikke, smeuïge massa ontstaat.
Voor een extra lekkere smaak kun je nog wat kaneel, speculaaskruiden of geraspte kokos toevoegen. Ook kun je een in stukjes gesneden banaan of appel meebakken.
3. De koekenpan invetten
Giet een paar druppels olijfolie (of wat kokosolie) in een koekenpan. Als je niet teveel vet wilt gebruiken, wees dan spaarzaam met de olie en wrijf het vet met een stuk keukenpapier uit over de bodem. Verhit daarna de pan zodat de koekenpan alvast goed warm wordt.
4. Het beslag in de pan scheppen
Schep met een soeplepel de helft van het beslag in de koekenpan en verdeel dit, al draaiende, gelijkmatig over de bodem.
Meer tips voor het perfect bakken van pannenkoeken, vind je
hier.
5. De whey pannenkoeken bakken
Leg een deksel op de pan en laat de wei pannenkoek op een laag vuur bakken tot de de bovenkant droog is en de pannenkoek loslaat in de pan.
6. De pannenkoek keren
Draai de wei pannenkoek om met behulp van een deksel. Schuif de pannenkoek schuin in de deksel en draai de deksel vervolgens om in de pan. Leg na het draaien de deksel weer op de pan en laat de whey pannenkoek nog een paar minuten bakken op de andere kant.
Gebruik bij het omdraaien altijd een deksel om te voorkomen dat de pannenkoek breekt! De structuur van de wei pannenkoek is anders dan de structuur van normale pannenkoeken. Daardoor zijn ze kwetsbaarder.
7. De tweede pannenkoek bakken
Leg de pannenkoek die klaar is, op een (voorverwarmd) bord en plaats een deksel of grote kom over de pannenkoek als je deze nog even warm wilt houden. Vet de koekenpan opnieuw in en bak vervolgens de tweede whey pannenkoek.
Je kunt de whey pannenkoeken een avond van tevoren maken. Heerlijk als ontbijt of om mee te nemen als lunch!