Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Lisanne

Lisanne
Heeft 55 instructies gemaakt

Hoe kun je schapenkaas van de grill maken?

Omschrijving

Schapenkaas is een typisch pools voorgerecht gemaakt van schapenmelk. De kaas staat bekend door de volle smaak en kan goed gecombineerd worden met een drankje. Zo nuttigen de Polen de schapenkaas bij hun glaasje wodka. Het ideale snackje tijdens voetbalwedstrijden, verjaardagen of andere feestelijke gelegenheden. Ben je benieuwd hoe je schapenkaas lekker kunt bereiden? Bekijk dan de instructievideo en de handleiding eronder.

Handleiding
Benodigdheden
  • rozenbotteljam - zurawina
  • katenspek - boczku
  • schapenkaas - ockypek
  • Barbecue
  • OF Grillpan

1. Schapenkaas voorbereiden

Snij de schapenkaas in plakjes van ongeveer 2-3 cm. Vervolgens pak je een plakje katenspek en wikkel je dit om een stukje kaas heen. Verpak alle stukjes schapenkaas apart in het folie.
Je kunt dit gerecht op zowel de barbecue als in de grillpan uitstekend bereiden.
2 Plakjes schapenkaas per persoon is genoeg.

2. De kaas grillen

Leg de stukjes schapenkaas in folie op de barbecue en draai ze na vijf minuten om. Met tien minuutjes heb je heerlijke schapenkaas van de grill.

Misschien ook interessant:
>> De perfecte entrecote bereiden op de bbq (met Argentijnse grillsmaak)
>> BBQ recept: eenvoudig en snel pizza bakken op de barbecue
>> Lekkere bbq spiezen met garnalen in een jasje van basilicum en spek
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!