Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Recept: croutons maken van oud brood.

Omschrijving

Croutons maken veel salades en soepen lekkerder en mooier. Door kruiden toe te voegen aan het brood, kun je de croutons qua smaak afstemmen op een gerecht. Gebruik voor het maken van croutons oud brood. Oud brood is droger, waardoor de croutons krokanter worden. Zelf croutons maken is eenvoudig. Wil je weten hoe dit moet? Bekijk dan snel de instructievideo. In de geschreven handleiding hieronder vind je het recept en de ingrediënten terug.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Croutons vormen

Snijd of scheur het brood in kleine stukjes.
Wil je nette croutons? Verwijder dan eerst de korst van het brood. Houd je meer van een rustiek uiterlijk? Laat dan de korst zitten.

2. Croutons op smaak brengen

Doe de ongebakken croutons in een grote kom en besprenkel deze met olie en zout. Schep het geheel goed om.
Voeg aan de croutons fijngehakte knoflook of (tuin)kruiden toe. De knoflook en kruiden geven een lekkere smaak aan de croutons.

3. Croutons bakken

Croutons kunnen op twee manieren worden gebakken. In de oven en in de koekenpan. Bij stap 4 leggen wij uit hoe je croutons in de oven kunt bakken. Bij stap 5 laten wij zien hoe je de croutons in een koekenpan kunt bakken.

4. Croutons bakken in de oven

Croutons kunnen heel eenvoudig in de oven worden gebakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de croutons over de bakplaat. Bak de croutons 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Schep halverwege de baktijd de croutons om. Croutons bakken in de oven

5. Croutons bakken in de koekenpan

Heb je weinig tijd, geen oven of staat er een ander gerecht in de oven? Croutons kun je ook bakken in een koekenpan, dit gaat iets sneller dan in de oven. Verhit een koekenpan en doe de croutons hierin. Schep ze regelmatig om. Zodra ze goudbruin zijn, zijn ze klaar.

6. Hoe lang kun je de croutons bewaren?

De zelfgemaakte croutons zijn in een luchtdichte doos nog twee weken houdbaar.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!