Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je cakepops met het thema winter en kerst maken?

Omschrijving

Cakepops maken en decoreren kan op veel verschillende manieren. Voor iedere gelegenheid kan er een passende cake pop worden gemaakt. In deze instructievideo laten wij zien hoe je pop cakes kan maken met het thema winter en kerst. Er zal getoond worden hoe je verschillende soorten kerstballen en een sneeuwpop kan maken.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
 • Cake (zelfgebakken of kant en klaar)
 • Lollystokjes
 • Candymelts of chocolade naar keuze
 • Musketzaad (spikkels)
 • Mini marshmellows
 • Botercrème of chocoladepasta
 • Icing
 • Zure mat (te koop bij o.a. Jamin)
 • Rode ongesmolten candymelt
 • Rood Tumtum snoepje
 • Oranje fondant
 • (Zilveren) balletjes

1. Verkruimel de cake

Verkruimel de cake met de hand of in een keukenmachine en meng deze met botercrème of chocoladepasta. Rol balletjes van dit mengel en leg deze 30 minuten in de vriezer.

2. De candymelts smelten

Doe de candymelts of chocolade in een schaaltje en verwarm dit in de magnetron. Werk in etappes van 30 seconden. Roer na iedere etappe de gesmolten chocolade of candymelts met een lepetje goed door. Zodra het mengsel van de lepel afloopt is het klaar.
Gesmolten candymelts zijn vrij dik. Voeg wat zonnebloemolie toe om het geheel wat vloeibaarder te maken.
Gebruik om de candymelts vloeibaarder te maken absoluut geen waterhoudende vloeistoffen. De candymelts gaan dan shiften en zijn dan niet meer bruikbaar.

3. De bolletjes op de stokjes zetten

Haal de cakeballetjes uit de vriezer. Pak een stokje en dip het puntje in de gesmolten candymelts of chocolade. Steek het stokje ongeveer 1,5 cm diep in het cakeballetje. Door de koude temperatuur van de balletjes stolt de gesmolten vloeistof snel. Hierdoor wordt het stokje stevig op zijn plaats gehouden.

4. Kroontje van de kerstbal plaatsen

Pak een mini marshmellow en breek deze in tweeën. Plak een halve marshmellow op het cakeballetje met wat gesmolten candymelts of chocolade.

5. De cakepop dippen

Dip de cakepop tot het randje in de gesmolten candymelts of chocolade. Draai na het dippen de cakepop goed rond boven het schaaltje met de gesmolten massa, zodat alle overtollige chocolade/ candymelt wordt verwijderd en de cakepop een gladde en mooie buitenkant krijgt.

6. De cakepop drogen

Steek de cakepop in een stuk piepschuim en laat deze drogen.

7. Decoreren

Nu de cakepop gedroogd is kan hij gedecoreerd worden. Dit kan met spikkels of eetbare glitters.
Spuit met icing figuren op de cakepop. Je kan nu de icing laten uitharden of je kan de icing bestrooien met spikkels. Als finishing touch kunnen de cakepops worden bestrooid met eetbare glitters.

8. Sneeuwpop maken

Om een sneeuwpop te maken prikken we twee bolletjes cake op een stokje. Deze worden in zijn geheel in de chocolade/ candymelts gedipt. De sjaal wordt gemaakt van een stuk zure mat. Plak deze op de nog natte candymelt/ chocolade. Maak een hoedje van een rode ongesmolten candymelt en een rood tumtum snoepje. Plak deze met gesmolten candymelt/ chocolade aan elkaar en op de sneeuwman. Teken met eetbare inkt ogen en een mondje. Maak van oranje fondant of een oranje snoepje/ balletje een neusje. Zet op het lijfje drie stippen met gesmolten chocolade/ candymelt onder elkaar. Plak op deze stippen (zilveren) balletjes.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!