Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe kun je een ei pocheren?

Omschrijving

Eieren pocheren is weer eens iets anders dan een ei koken of een eitje bakken. Pocheren is het gaar maken van voedsel in weinig vocht en net iets onder het kookpunt. Maar hoe pocheer je een ei? In deze instructievideo wordt uitgelegd hoe je in een handomdraai een perfect gepocheerd eitje maakt en hoe lang het ei moet koken! In de handleiding hieronder kun je het recept voor deze originele manier van koken van eieren en de benodigdheden hiervoor, nog eens nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Ei (op koelkasttemperatuur)
  • Ruime pan
  • Natuurazijn
  • Schuimspaan of grote lepel (met gaatjes)
  • Keukenpapier
  • Bordje (voor het uitlekken e/o opdienen)

1. Water aan de kook brengen

Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg vervolgens een scheut natuurazijn toe aan het water, zodat het eiwit bij het pocheren van het ei aan de buitenkant snel stolt.

2. Ei toevoegen

Roer met een lepel of garde rustig het water in beweging tot er een draaikolk ontstaat. Breek het ei voorzichtig open, vlak boven de draaikolk. Laat de inhoud van het ei langzaam in het midden van de draaikolk zakken, zodat het eiwit voorzichtig om het eigeel heen vouwt.
Hoe verser het ei, hoe beter het eiwit om de dooier blijft zitten.

3. Kooktijden gepocheerd ei

Laat het ei in drie tot vijf minuten rustig koken. Houd voor een zacht gepocheerd ei een kooktijd van drie minuten aan en voor een iets harder gepocheerd ei een kooktijd van vijf minuten.

4. Ei opdienen

Is je gepocheerde ei klaar? Haal het ei dan uit het water met een schuimspaan en laat het gepocheerde ei een beetje uitlekken op keukenpapier. Je kunt het ei nu gebruiken voor op brood of bijvoorbeeld door een salade. Eet smakelijk! Ei opdienen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies