Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe kun je paprika's grillen en ontvellen?

Omschrijving

In deze instructievideo kun je zien hoe je een paprika kunt grillen of roosteren en eventueel ontvellen. Er zijn twee methodes voor: in de oven en in de grillpan. In deze instructievideo worden beide methodes toegelicht. In de handleiding kun je de uitleg en de benodigdheden nog eens nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • Paprika's
  • Olie
  • Grillpan
  • Bakpapier
  • Plastic zak (of vershoudfolie)
Door het roosteren krijgt de paprika die typische, zoete grillsmaak.

1. Olie verhitten

Verhit de grillpan en zorg dat deze goed heet is. Bestrijk de stukken paprika met een klein beetje olie.

2. Grillen van de paprika

Grill de paprika nu aan beide kanten tot er een mooi, geruit patroon is ontstaan. Als de paprika zacht is geworden en een geblakerd patroon heeft dan is deze klaar.

3. Roosteren van de paprika's

Leg de paprika's in zijn geheel op een bakplaat. Gebruik geen olie. Schuif de paprika's in de oven (op de hoogste stand) tot het vel donkerbruin, bijna zwart kleurt. Haal de paprika's uit de oven.

4. Afkoelen van de paprika

Stop de gegrilde paprika's in een plastic zak, sluit deze af en laat ze afkoelen. Je kunt ook een bakje gebruiken en deze afdekken met vershoudfolie. Als de paprika's zijn afgekoeld dan kun je eenvoudig het velletje eraf pellen. Verwijder vervolgens de steel en de zaadlijsten.

Misschien ook interessant:
>> Groenten grillen op de barbecue: maïskolven, tomaat, aardappelen en meer lekkers!
>> Hoe kan ik groente julienne (in luciferreepjes) snijden?
>> Groente brunoise snijden ofwel in 'dobbelsteen' blokjes Afkoelen van de paprika
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!