1. De boter en de honing in de pan doen
Giet wat vloeibare boter (voor bakken en braden) in een pan en voeg er een royale hoeveelheid vloeibare honing aan toe.
2. De kruidenpasta toevoegen
Doe vervolgens een beetje Harissa (Tunesische hete rode saus) in de pan en roer dit goed door het mengsel van boter met honing.
Aangezien de saus nogal heet is (te vergelijken met sambal en chilisaus) niet teveel hiervan gebruiken! Je kunt beter later nog iets toevoegen!
3. De mosterd en ketchup toevoegen
Voeg hierna een flinke eetlepel van de mosterd en van de ketchup toe.
De combinatie van ketchup en mosterd geeft een echte barbecue smaak.
4. De rum erbij doen
Voeg, om de vrij dikke saus wat vloeibaarder te maken, een flinke scheut rum toe en laat de saus al roerende even goed doorkoken.
5. De spareribs marineren
Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk het daarna aan beide kanten rijkelijk met de marinade.
Je kunt dit het beste een dag van tevoren doen. Hoe langer het vlees wordt gemarineerd, hoe lekkerder van smaak. De marinade zorgt er ook voor dat het vlees lekker mals is.
Je kunt natuurlijk ook een ander soort vlees gebruiken zoals bijvoorbeeld karbonade.
6. Het vlees grillen
Leg het vlees op de barbecue en bestrijk het tijdens het grillen zo nu en dan met nog wat marinade.
Wil je testen of de spareribs gaar zijn snijd er dan naast het bot een stukje af.
Spareribs moet je niet serveren op een bord, maar op een houten plank!