Weethetsnel.nl gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op de website.
In veel recepten wordt er gebruik gemaakt van tomaten zonder vel. Maar hoe doe je dat? In deze video vind je de basisinstructie voor het snel en goed ontvellen van tomaten.
Snijd heel lichtjes een kruis in de onderkant van de tomaat. Leg de tomaat op een (jus- of soep)lepel en leg het met lepel en al in het kokende water.
2. Ronddraaien
Draai de tomaat rond. Laat de tomaat enkele seconden liggen in het kokende water.
3. Koud water
Haal de tomaat uit het kokende water en leg hem in het koude water, zodat het garingsproces stopt. Anders wordt de tomaat te zacht. Nu kun je het velletje er heel gemakkelijk vanaf trekken.
In 1893 besliste het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten dat de tomaat voor de Amerikaanse wet als groente (en niet als fruit) moet worden beschouwd. Het proces was aangespannen in verband met de verschillende belastingtarieven die golden voor fruit en groenten. In België en Nederland wordt de tomaat vaak gezien als groente omdat ze meestal \'in de pot\' bereid wordt.