Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Groente brunoise snijden ofwel in 'dobbelsteen' blokjes.

Omschrijving

Brunoise is een culinaire vakterm voor alles wat eetbaar is en in blokjes gesneden wordt. 'Couper en brunoise' betekent: in blokjes snijden. In deze instructievideo wordt een korte uitleg gegeven over de brunoise-snijtechniek. Zo kun jij in het vervolg op een professionele manier je groente snijden en verwerken in een recept.
In de handleiding hieronder kun je de uitleg en benodigdheden rustig teruglezen.

Handleiding

1. Voorbereiding

Verwijder de lelijke plekken van de groente. Snijd daarna de uiteinden van de groente af. Om lange repen te maken, kun je de groente vervolgens in grove stukken van ongeveer 5 centimeter snijden. Voorbereiding

2. Groente in reepjes snijden

Haal de zijkanten van de groentestukken af, zodat er een rechthoek overblijft die je makkelijk in plakken en reepjes kunt snijden. Begin daarna met het over de lengte snijden van lange plakken. Stapel deze op elkaar en snijd de plakken fijn in dunne reepjes. Laat de reepjes op elkaar liggen. Groente in reepjes snijden

3. Dobbelsteentjes maken van de groente

Je gaat de groente nu 'brunoise' snijden, oftewel: in kleine blokjes. Dit doe je door de reepjes verticaal fijn te snijden, in blokjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 centimeter.
De snijresten kun je ook nog brunoise snijden, deze worden alleen nooit helemaal vierkant.
In de instructievideo 'groente julienne snijden' leer je hoe je groente in luciferreepjes kunt snijden.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!