Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!
1. De boter met de suiker mengen
Meng de basterdsuiker en de kristalsuiker in een kom en doe er de in stukjes gesneden zachte boter bij. Roer of mix alles tot een luchtige massa.
2. De eieren toevoegen
Voeg de losgeklopte eieren toe en roer tot de eieren helemaal zijn opgenomen. Doe het vanille extract erbij en roer alles nog een keer goed door.
3. De bloem toevoegen
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel de bloem luchtig door het beslag.
4. Het fruit toevoegen
Schep de frambozen of de aardbeien en de stukjes appel voorzichtig door het beslag.
Als je diepvriesfruit gebruikt, laat het dan eerst uitlekken in een zeef!
Je kunt de cake ook maken met alleen stukjes peer en appel.
5. Het beslag in de vorm gieten
Vet de cakevorm in en bestuif deze licht met bloem. Vul de vorm gelijkmatig met het deeg en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de cake in een voorverwarmde oven in ca. 40 minuten op 175 graden gaar en bruin. De cake is gaar als hij loslaat van de vorm en bovenop in het midden veerkrachtig aanvoelt.
Als je met een prikker of breinaald bovenop in het midden van de cake prikt kun je zien of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Voelt de prikker wat plakkerig aan, dan moet je de cake nog even terugzetten in de oven.
Doe het eerste half uur de oven niet open!
6. De cake laten afkoelen
Controleer of de cake goed los zit in de vorm. Laat de cake een minuut afkoelen in de vorm en stort dan de cake op een taartrooster. Doe hem een paar minuten later weer terug in de vorm en dek deze af met aluminiumfolie, zodat de cake niet meer kan uitdampen en laat de cake verder afkoelen.
Cake wordt pas een paar uur na het bakken lekker van smaak.