Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Hoe kun je een lekkere wortelcake bakken?

Omschrijving

Wortelcake met icing is een erg lekker recept . De cake is minder vet door de vulling van geraspte wortel. Deze smeuïge cake met rozijnen en walnoten is makkelijk te maken en het gebak zal zeker in de smaak vallen als traktatie of bij een feestelijk lunch. Je kunt de cake ook bakken zonder icing, voor een iets calorie-armere variant. Ideaal voor als je een beetje op de lijn wilt letten.
Kijk voor meer recepten op: www.kookse.tv

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 6-8 personen:
  • 200 g geraspte wortel
  • 200 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 g basterdsuiker
  • 2,5 dl zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 g gehakte walnoten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • ronde bakvorm met een diameter van 22 cm
  • Voor de icing: 100 g roomkaas 1 theelepel vanille extract
  • 100 g poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

1. De wortelen en de bloem mengen

Doe de geraspte wortelen in een kom en zeef er de bloem en het bakpoeder bij. Schep alles goed door elkaar.

2. De suiker met de eieren mengen

Doe de suiker in een kom, voeg één voor één de eieren toe en klop dit met een mixer tot een schuimige massa.

3. De olie en de wortelen toevoegen

Voeg de olie toe aan de suiker-massa en roer tot de olie helemaal is opgenomen. Giet het mengsel bij de wortelen en spatel alles goed door elkaar.

4. De overige ingrdiënten toevoegen

Doe de rozijnen, wat kaneelpoeder en de gehakte walnoten bij het beslag en schep dit goed om. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in. Giet het beslag in de vorm en verdeel het gelijkmatig over de vorm.

5. De taart bakken

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 170 graden in ca 60 minuten gaar. Haal de taart uit de oven, controleer of hij gaar is en laat hem minimaal 20 minuten in de vorm afkoelen.
Als je met een prikker of breinaald in het midden van de cake prikt kun je zien of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Voelt de prikker wat plakkerig aan, dan moet je de cake nog even terugzetten in de oven.

6. De icing maken

Meng in een kom de roomkaas met de poedersuiker en het vanille extract. Mix het mengsel tot een gladde massa. Haal, als deze voldoende is afgekoeld, de taart uit de vorm en schep de icing op de taart.
Je kunt de cake ook zonder de icing eten, hetgeen behoorlijk wat calorieën scheelt.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!