1. De bakplaat invetten of bekleden
Bedek de bakplaat met bakpapier of vet hem in met boter.
2. Het bladerdeeg laten ontdooien
Leg het aantal benodigde plakjes bladerdeeg uit, verwijder de folie en laat het deeg ontdooien.
3. Pittige hamrolletjes maken
Besmeer een plakje bladerdeeg met chilisaus. Leg er een plak ham bovenop en leg op de ham daarna 2 reepjes MonChou. Rol het plakje deeg dicht en snijd de rol in ca 6 stukjes. Vouw de onderkant van ieder stukje met het uiteinde van het bladerdeeg dicht en zet de bladerdeeg hapjes, op het bakblik.
4. Abrikoos spekhapjes maken
Snijd de abrikozen in drie stukken. Leg nu eerst de plakjes spek op het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randjes niet uitsteken.
Leg op het spek aan de boven- en onderkant, een stukje vanaf de rand, een rijtje abrikozenstukjes. Rol het deeg aan beide kanten naar binnen toe op. Draai het deeg om met de naad naar beneden, snijd het in vieren en zet de bladerdeeg rolletjes op de bakplaat.
Leg de stukjes abrikoos zodanig neer, dat er voldoende ruimte overblijft om het bladerdeeg naar binnen te vouwen.
5. Mini zuurkool worstenbroodjes maken
Hak de zuurkool goed fijn en snijd de ananas in kleine stukjes. Laat de zuurkool en de ananas even uitlekken in een zeef.
Doe de zuurkool met de ananas in een schaal en meng er de mosterd doorheen. Leg in het midden van een plakje bladerdeeg ongeveer 2 eetlepels zuurkool en leg er een knakworstje bovenop. Bestrijk de rand van het deeg met wat losgeklopt ei en vouw het bladerdeeg rondom dicht. Verdeel het in 4 stukken en leg de mini bladerdeeg worstenbroodjes op de bakplaat.
6. De bladerdeeghapjes bakken
Bestrijk de bladerdeegsnacks met wat losgeklopt ei en bak ze in 15 minuten, in het midden van een voorverwarmde oven, op 200 graden bruin. Laat ze iets afkoelen en serveer de bladerdeeg borrelhapjes als ze nog warm zijn.
Je kunt de verschillende snacks in één keer bakken, zodat je drie variaties kunt serveren voor een borrel of high tea. Maak je bladerdeeghapjes als traktatie, dan kun je natuurlijk ook alleen één of twee varianten maken.
Als je de bladerdeegsnacks van tevoren bereidt, hoef je ze alleen nog maar in de oven te zetten als je gasten er zijn.