Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf pop-up kaarten maken?

Omschrijving

Zelf een pop-up kaart knutselen is leuk werk. Als je de kaart open doet komen er meerdere plaatjes omhoog met een vaste afbeelding als achtergrond. Met zo’n zelfgemaakte wenskaart kun je een persoonlijke kerstkaart, felicitatiekaart of een ‘zo maar’, kaart versturen. In de instructievideo laat Wim zien hoe je de kaart kunt maken.
Bron: knutselidee.nl

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • gekleurd karton
  • afbeelding als achtergrond
  • papier
  • (uitgeknipte) pop-up figuurtjes
  • schaar
  • lijm

1. De basiskaart maken

Knip van dun karton een rechthoek in het formaat van een open gevouwen dubbele kaart. Vouw de rechthoek met een scherpe vouw dubbel, waarbij je de korte kanten naar elkaar toe vouwt.

2. De achtergrond plakken

Vouw de kaart weer open en draai de kaart met de linkerkant naar boven. Beplak de bovenste helft in zijn geheel met een afbeelding, als achtergrond voor de pop-up figuurtjes.
Als je karton in een mooie kleur hebt gebruikt, kun je de achtergrond natuurlijk ook onbeplakt laten.

3. Rechthoekjes maken

Knip langwerpige, smalle strookjes papier en plak de uiteinden op elkaar. Vouw ze daarna tot rechthoekjes. Dit zijn de staandertjes voor de pop-up figuurtjes.

4. De pop-up figuurtjes plaatsen

Plak de figuurtjes tegen de korte kant van de rechthoekjes en plak ze met de iets langere kant van de rechthoekjes op de voorste helft van de kaart.
Bepaal de plaats van het figuurtje en controleer of de plaatjes vastgeplakt aan het rechthoekje niet over de rand van de kaart heen steken als je deze dichtvouwt ! Plak daarna pas het plaatje definitief op de kaart !

5. De kaart bekijken

Vouw de kaart dubbel en weer open. Zet de achterste helft omhoog. De figuurtjes vormen nu samen met de achtergrond één tafereel, zoals bijvoorbeeld mensen in een straat, bloemen in een tuin en zo meer. Laat je creativiteit de vrije loop.
Ter versiering kun je er nog één of meerdere stickers bij plakken.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!