Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Kaarten maken: zelf een vrolijke bedankkaart maken.

Kaarten maken: zelf een vrolijke bedankkaart maken.
Omschrijving

Wil je iemand bedanken met een leuke kaart en ben je op zoek naar een origineel idee? Met deze zelfgemaakte kaart verras je de ontvanger vast en zeker en geef je een persoonlijke twist aan het geheel. Wel zo leuk natuurlijk. Knutsel er lekker op los met karton, een bloem en stempels en je hebt al snel een mooi bedankje gemaakt. Veel plezier met je DIY kaart!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Blanco kaart (deze komt van Hema) of een stuk wit kartonpapier
  • Stempels A t/m Z (bijv. Hema)
  • Stempelkussen Zwart (bijv. Hema)
  • Blauwe marker of stift
  • Gele nepbloem (bijv Xenos)
  • Fotolijm
  • Zwarte fineliner (voor het tekenen van de komma)

1. Blanco kaart

Neem een blanco kaart. De kaart die ik hier heb gebruikt komt uit een pakketje van Hema en heeft deze vorm reeds. Je kunt zelf eventueel ook een mooie vorm snijden uit een stuk wit kartonpapier of gewoon een vierkante, witte blanco kaart nemen. Zorg ervoor dat je de niet-glimmende kant van de kaart neemt. Deze kant is geschikter voor de inkt van de stempels (blijft beter zitten).

2. Bloem plakken

Neem de nepbloem en haal deze van de steel. Je hebt als het goed is nu een bloem met een kort steeltje aan de achterkant, waarmee de bloem over de lange steel heen geschoven zat. Kijk of het steeltje (uitsteeksel) dat nog aan de bloem zit, niet te lang is. Knip het anders een klein stukje bij (klik op de foto hiernaast voor een indicatie van de lengte van het steeltje).
Doe een goede laag fotolijm op de kaart en laat dit een beetje drogen. Zorg ervoor dat het nog wel zacht genoeg is om de bloem erop te bevestigen. Doe wat extra fotolijm op de bloem en druk deze nu stevig op de lijm op de kaart. Bloem plakken

3. Kaart bestempelen

Bestempel je kaart nu met de tekst die je wilt. In het voorbeeld heb ik de naam van de ontvanger gebruikt, dat maakt het extra persoonlijk. De komma (voorafgaand aan de naam) heb ik gemaakt met een een zwarte fineliner. Laat de tekst nu even drogen.

4. Blauwe accenten

Teken nu blauwe accenten in de gesloten 'rondjes' van de letters. Dit geeft een leuk effect.

Klaar is je zelfgemaakte kaart!
Je kunt de kaart eventueel gebruiken door deze aan een mooie bos bloemen te hangen of als kaart voor bij een cadeautje. In dat geval heb je geen envelop nodig. Wil je de kaart echter gewoon versturen in een envelop, zorg er dan voor dat je een noppenenvelop neemt (eentje met noppenfolie aan de binnenkant). Zo zorg je ervoor dat de (kwetsbaardere) bloem beschermt is tegen stoten.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!