Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Kaarten maken: zelf een originele Geboorte felicitatiekaart maken.

Kaarten maken: zelf een originele Geboorte felicitatiekaart maken.
Omschrijving

Kindje geboren? Misschien een idee om zelf deze leuke babykaart te maken? Het is niet moeilijk en wel heel origineel. Een zelfgemaakte kaart geeft een extra persoonlijke twist aan het geheel en met een mooie boodschap erop maak je vast indruk. Weer eens iets anders dan een standaard geboortekaartje of felicitatiekaartje voor de baby. Veel knutselplezier!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Gekleurde roze of blauwe muisjes
  • Een wit lintje
  • Schaar
  • Gekleurde marker of stift (blauw of roze)
  • Blanco kartonnen kaartje (deze komt van Hema)
  • Fotolijm
  • Stanleymesje
  • Als je de kaart gaat versturen:
  • Envelop met noppenfolie.

1. Lintje bevestigen

Maak in de rechter bovenhoek van je kaart twee kleine, schuine inkepingen die verticaal omhoog lopen. Je kunt dit het beste doen met een stanleymesje. Trek het lintje van achteren door de inkepingen heen en maak aan de voorkant van je kaart een leuke strik.

2. Lijm aanbrengen

Schrijf met fotolijm de letters HOERA in het midden van de kaart. Plak nu voorzichtig de muisjes op de lijmletters. Wat je ook kunt doen, is de muisjes er voorzichtig overheen strooien en de overtollige muisjes voorzichtig van de kaart af laten rollen. De letters krijgen dan al een beetje vorm en je kunt ze daarna verder in vorm leggen.

3. Drogen van de tekst

Laat de letters vervolgens goed drogen. Als het geheel goed droog is, kun je nog een beetje lijm op de bovenkant van de muisjes aanbrengen, zodat ze extra stevig op de kaart vast komen te zitten.

4. Stippen maken

Maak met de stift wat stippen op de kaart, zie hiervoor het voorbeeld. En... klaar is je zelfgemaakte felicitatiekaartje!
Ga je de kaart per post versturen? Zorg er dan voor dat je een dikke envelop met noppenfolie neemt, zodat de muisjes niet kapot gaan. En schrijf op de envelop dat het kwetsbaar is, dan doet de postbode vast wat voorzichtiger ermee.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!