Dit recept is voor 4 personen.
1. De groente snijden
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Snij ondertussen de gewassen paprika en winterpeen in stukjes.
2. Het gehakt licht aanbakken
Bak in een grote koekenpan het gehakt rul en bruin. Doe er de gesneden paprika en winterpeen bij en roerbak dit even mee.
Omdat er in het gehakt voldoende vet zit, hoef je bij het bakken geen olie of boter te gebruiken.
3. De pompoensaus toevoegen
Bekijk voor het maken van de saus de instructie:
Hoe bereid je een pompoenmaaltijdsoep met zelfgemaakte croutons?.
Voeg de pompoensaus toe en laat het geheel op een laag vuur ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
4. De pasta koken
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in een pan met ruim kokend water gaar.
5. De saus op smaak brengen
Breng de pompoensaus met het gehakt op smaak met tomatenpuree, chilipoeder en wat zout.
6. De pasta opdienen
Doe de pasta op een bord, schep de saus erover en bestrooi het geheel met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Serveer bij de pasta een eenvoudige salade van komkommer en groene sla met een dressing van olijfolie en balsamico azijn.