Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Recept: gebakken pompoen met rode vruchtensaus.

Recept: gebakken pompoen met rode vruchtensaus.
Omschrijving

Op zoek naar een lekker en makkelijk pompoen recept? Gebakken pompoen met rode vruchtensaus is heerlijk om te maken als voorgerecht of als bijgerecht bij vlees of vega. Gebakken pompoen is snel te bereiden en kost je dus weinig tijd. In dit recept leer je hoe je de pompoen kunt bakken en serveren met een cranberry-appel-saus. Veel kookplezier gewenst.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 4 personen:
  • 1 pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram cranberries
  • 100 ml. sinaasappelsap
  • 1 ui
  • 1 boskoop appel
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • optioneel:
  • zout
  • peper
  • gemberpoeder

1. Cranberries koken voor in de bosvruchtensaus

Voor het maken van bosvruchtensaus, gaan we eerst de cranberries koken. Kook de cranberries samen met 100 ml. sinaasappelsap in 10 minuten op een laag vuur. Als alle cranberry's zijn geknapt dan kun je de cranberries van het vuur halen. Wanneer de cranberries afkoelen dan wordt de saus voor bij je gebakken pompoen, vanzelf nog wat dikker.

2. Pompoen snijden

Borstel de pompoen onder de kraan goed schoon met een groenteborsteltje. Snijd de pompoen daarna in brede repen.

3. Vruchtenmengsel maken

Schil en snijd de ui en appel in blokjes. Haal de verse tijmblaadjes van de takjes. Dit kun je doen door de takjes tussen je vingers door te ritsen of door een gebaksvorkje te gebruiken waar je de takjes tussendoor trekt.
Vermeng de blokjes appel met de cranberries en verse tijm. Fruit de ui met een lepel olijfolie. Voeg het vruchtenmengsel toe en laat het drie tot vier minuten sudderen. Voeg naar smaak zout, peper en gemberpoeder toe. Laat het mengsel afkoelen.

4. Pompoen bakken

De pompoen gaan we met de knoflook bakken in de pan. Halveer de teentjes knoflook. Bak de pompoen met de knoflook in een eetlepel olijfolie. Laat het geheel zo'n 15 minuten op een laag pitje gaar bakken. Keer de pompoen halverwege de baktijd even om. De pompoen is klaar wanneer de repen zacht genoeg zijn.

5. Pompoen serveren

Verwijder de teentjes knoflook. Serveer de gebakken pompoen met de rode vruchtensaus. Klaar is dit makkelijke pompoen recept! Eet smakelijk.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!