Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe kun je soepen en sauzen binden?

Omschrijving

Soepen en sauzen kun je gemakkelijk zelf bereiden. Lekker vers en weer eens wat anders dan uit een pakje! In deze instructievideo wordt uitleg gegeven over het binden van soepen en sauzen. In de handleiding hieronder kun je het recept, de ingrediënten en de benodigdheden nog eens teruglezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Ongebonden saus of soep
  • Maïzena of aardappelzetmeel
  • Bloem
  • Boter
  • Lepel

1. Wat is binden?

Binden is een kooktechniek waarmee je soepen en sauzen dikker maakt.

2. Binden met zetmeel (maïzena of aardappelzetmeel)

Vermeng het zetmeel eerst met een beetje water. Voeg het mengels wat ontstaat toe aan de warme saus die je wilt verdikken. Breng het al roerend aan de kook, tot er een gebonden saus ontstaat. Binden met zetmeel (maïzena of aardappelzetmeel)
Gebruik bij het aanmaken van zetmeel altijd KOUD water!

3. Binden met bloem en boter (beurre marnié)

Ook met bloem en boter kan je soepen en sauzen binden. Vermeng gelijke delen bloem en boter en voeg deze al roerend in kleine beetjes aan de soep of saus toe. Zorg ervoor dat het mengels volledig is opgenomen voor je nieuwe beetjes toevoegt. Doe dit totdat er een gebonden saus ontstaat. Binden met bloem en boter (beurre marnié)
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies