Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe moet je Tweetdeck gebruiken voor je Social Media (zoals Facebook, Twitter en LinkedIn)?

Omschrijving

Via Tweetdeck kun je makkelijk berichten verzenden en doorlinken naar je accounts van Twitter, Facebook en LinkedIn. Vanaf één plek in je computer kun je zien wat er gebeurt en alles updaten. In deze korte video kun je zien hoe je Tweetdeck gratis kunt downloaden en hoe het globaal werkt.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Wat is TweetDeck

Tweetdeck is een programma dat je gratis kunt downloaden, zowel voor pc als voor mac gebruikers, voor i-phone en i-pad. Via Tweetdeck kun je makkelijk berichten verzenden en doorlinken naar je accounts van Twitter, Facebook en LinkedIn. Vanaf één plek in je computer kun je zien wat er gebeurt en alles updaten.

2. TweetDeck downloaden op je PC

Ga naar Tweetdeck en volg de stappen voor het inloggen en het aanmaken van een Tweetdeck account.

3. Welkom bij TweetDeck

In het scherm 'Welcome to TweetDeck' kun je nu profielen toevoegen. In deze uitleg hebben we gekozen voor 'Add a Twitter account'.

4. Gebruikersnaam en wachtwoord

Vul de username (gebruikersnaam) en het Password (wachtwoord) in en klik op submit.

5. Online registreren

De vraag of we online willen registreren slaan we over (skip this step) en een makkelijk snelstart menu verschijnt in beeld.

6. Het menu starten

Klik op 'get started'.

7. Toepassingen veranderen

Klik op de sleutel voor toepassingen rechtsboven in het scherm. Als je niet steeds gestoord wilt worden door een soort piepgeluid als er een nieuwe update is, kun je de 'Notification Sound' uitschakelen, door hier op het icoontje links te klikken.

8. Direkt reageren op berichten

Als je direkt wilt reageren als iemand over je schrijft of een bericht stuurt, vink dan in het scherm 'Mentions en Direct Messages' de kolommen 'in detail' en 'summary' aan. Klik daarna op 'save settings' en in beeld verschijnen nu de geselecteerde kolommen.

9. Kolom verwijderen

Klikop de blauwe T van Tweet rechtsboven in de te verwijderen kolom. Klik op het icoontje dat in beeld verschijnt en vervolgens op 'delete column'.

10. Kolom toevoegen

Klik op het gele plusteken bovenin het scherm. Je hebt nu de keuze uit het toevoegen van extra accounts of alleen een kolom van Twitter. Maak je keuze en klik op 'save settings'.

11. Het moment instellen waarop je update uitgaat

Als je voor TweetDeck online gaat registreren en je wilt niet je dat je updates direkt uitgaan, maar bijvoorbeeld elke
2 uur, klik dan op het icoontje van 'schedule updates' (rechts bovenin naast send). Breng in het verschenen scherm 'Add/Create TweetDeck Account' de wijziging aan.

12. Locatie weergeven, video toevoegen, foto's delen

Rechtsboven in het scherm vind je de icoontjes met verschillende opties die je kunt toepassen, zoals bijvoorbeeld een foto delen, een video toevoegen, enz..
Je kunt je TweetDeck account toevoegen aan meerdere Social Media, zoals facebook, LinkedIn enz.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!