Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je een traditionele Marokkaanse thee met munt zetten?

Hoe kun je een traditionele Marokkaanse thee met munt zetten?
Omschrijving

Marokko is een echt thee-land en de typische Marokkaanse muntthee wordt dan ook wel eens "Marokkaanse whiskey" genoemd. Hoe je een traditionele Marokkaanse muntthee zet, lees je in deze instructie. Door de thee te bereiden volgens de stappen in de handleiding, ontstaat de karakteristieke smaak. Dus houd je van een zoete en verkwikkende thee? Dan is deze traditioneel gezette Marokkaanse thee echt iets voor jou!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 1 pot thee:
  • waterkoker (of fluitketel)
  • handjevol muntbladeren
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel Chinese theekorrels
  • 1 liter water
  • vuurbestendige theepot
  • theekopjes of -glazen

1. De Chinese theekorrels wassen

Kook 1 liter water in een waterkoker of fluitketel. Doe de Chinese theekorrels in de theepot en giet hierover één glas van het gekookte theewater. Plaats de theepot drie minuten op een middelhoog vuur. Op deze manier 'was' je de thee. Na drie minuten schenk je de (gewassen) thee in een glas.
Let op: gooi de gewassen thee en de theekorrels niet weg.

2. De thee bereiden

Giet het overige (gekookte) water in de theepot bij de (gewassen) Chinese theekorrels en kook het water ongeveer drie minuten. Na drie minuten schenk je 4/5 van het glas gewassen thee (voorzichtig) terug in de theepot. Let erop dat je het laatste beetje er niet bij giet, dit is de viezigheid die je uit de thee hebt gewassen.

3. De thee op smaak brengen

Voeg de suiker bij de thee en laat dit vijf minuten koken. Na vijf minuten zet je het vuur omhoog tot de thee begint te schuimen. Zet het vuur dan uit en voeg de muntbladeren toe. Laat dit geheel enkele minuten trekken.

4. Het opdienen van de thee

Schenk een glas thee in, dat je direct weer in de theepot terug giet. Laat de thee nog eens een minuut trekken. Proef de thee - is deze naar wens, vul de theeglazen dan voor de helft af met de muntthee.
Het eerste glas dat uit de pot komt, is erg bitter. Door deze terug te gooien in de pot, wordt de smaak beter verspreid.
Houd de theepot tijdens het schenken hoog. De hoogte waarop de theepot wordt gehouden tijdens het inschenken, is de mate van waardering van de gastvrouw, of -heer.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!