Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Kamperen: hoe kun je kampeerspullen het beste onderhouden tijdens en na het reizen?

Omschrijving

Staat je trekkingsuitrusting klaar voor je outdoor vakantie of rondreis of kom je net terug? Zorg er dan voor dat het kampeermateriaal goed wordt onderhouden, ook na het reizen. Dit verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat je nog jarenlang plezier hebt van je spullen. En dat is wat je tenslotte wilt natuurlijk! Zodat je nog jarenlang op pad kunt met je compressie slaapzak, je wandelschoenen of bergschoenen en je lichtgewicht slaapmat.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Levensduur verlengen

Na een trektocht gaat je materiaal vaak rechtstreeks in de kast. Goed materiaal vraagt enige aandacht voordat je het opbergt. Deze tips verlengen de levensduur van je kampeerspullen en houdt ze mooi.

2. Slaapzak opbergen

Laat thuis je slaapzak nooit in de compressiezak zitten. Dit komt de veerkracht van je slaapzak niet ten goede. Haal de slaapzak dus uit de hoes voordat je deze opbergt.
Gebruik tijdens het reizen een lakenzak om te vermijden dat je de slaapzak moet wassen. Bij elke wasbeurt zal de isolatiewaarde afnemen.

3. Slaapmat opbergen

Berg je slaapmat altijd losjes op met het ventiel open.

4. Natte schoenen

Je kan natte schoenen drogen door ze te vullen met sokken met kattengrind (kattenzand). De korrels zullen het vocht razendsnel opnemen. Natte schoenen
Steek nooit krantenpapier in je schoenen als ze nat zijn. De inkt beschadigt de voering!

5. Heatpack

Leg in plaats van papier een heatpack in je schoenen als ze nat zijn. Ze zorgen voor warmte, waardoor het vocht sneller verdampt. Plaats je schoenen nooit bij de verwarming om ze te drogen. Dit zorgt ervoor dat leer en ander materiaal uitdroogt.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!