Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Goedkoop een vakantie boeken: 7 essentiële punten om op te letten

Goedkoop een vakantie boeken: 7 essentiële punten om op te letten
Omschrijving

Wil je goedkoop een vakantie boeken? Dan is het verstandig om vooraf enkele zaken in overweging te nemen. Zo kun je bekijken wat goedkope bestemmingen zijn om naartoe te reizen. Maar het loont ook om voorafgaand aan het boeken van een vakantie te letten op zaken als vakantieperiodes van locals. Op die manier voorkom je onnodige kosten en kun je jouw vakantie invullen op een manier die past binnen je budget.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Dure versus goedkope landen

Bekijk van tevoren wat je in het land van bestemming betaald voor eten, vervoer en excursies. Is het verblijf in een land erg goedkoop, dan kun je dit mee laten wegen in de keuze van je reisbestemming. Landen in Zuidoost-Azië zijn bijvoorbeeld vaak goedkoper dan landen in Europa. Maar ook voor een vakantie in Europa kan het slim zijn om diverse bestemmingen te vergelijken voordat je boekt.

2. All-inclusive vakanties of pakketreizen: bereken het door

Voordat je een reis boekt, kan het lonen om de volgende opties tegen elkaar af te zetten: all-inclusive vakanties, pakketreizen of het boeken van losse vluchten en accommodaties. Soms kan het ene alternatief aanzienlijk goedkoper uitpakken dan het andere. Het is dus zonde om dit niet op voorhand door te berekenen.
Bij all-inclusive vakanties is vaak veel entertainment inbegrepen waardoor je minder hoeft te ondernemen.
Check altijd de reviews van het eten voordat je een all-inclusive vakantie boekt!

3. Kies een minder populaire bestemming

Bij het boeken van een vakantie zijn veel mensen geneigd om te kijken naar de bekende, populaire bestemmingen. Deze bestemmingen worden vaak veel gepromoot en aangeboden. Maar juist door je te verdiepen in minder bekende bestemmingen, kun je stukken goedkoper uit zijn. Denk bijvoorbeeld aan wintersport in een minder populair gebied, een zomervakantie naar een minder bekend land, of een stad waar je niet veel over hoort. Deze verrassende bestemmingen kunnen kosten voor de reis, het verblijf en lokaal eten (zoals restaurants) aanzienlijk verlagen. Het kan daarom een leuke en budgetvriendelijke manier zijn om een nieuwe bestemming te ontdekken!
Uitzonderingen kunnen bestemmingen zijn op moeilijk bereikbare plekken. Wordt er weinig op gereisd of is zo’n bestemming moeilijk bereikbaar, dan betaal je voor de reis soms juist meer.

4. Let op stijgende prijzen door vakanties van locals

Wat je snel vergeet is dat bewoners van het land zelf, maar ook van de directe landen eromheen, vakantie houden. Ook zij hebben vakantieperiodes waarin veel gereisd wordt naar populaire bestemmingen - misschien dus net naar het land van jouw keuze! Een voorbeeld hiervan is Bali. Veel Australiërs reizen tijdens hun vakantie naar Bali om daar hun vakantie door te brengen. Ga dit op voorhand na en plan je reis om deze vakantieperiodes heen, zodat je het boeken van jouw vakantie zo goedkoop mogelijk houdt.
Ga je langer op reis? Ga dan in het laagseizoen naar de bestemmingen die populair zijn als vakantiebestemming. En reis in de periodes daar omheen naar de minder populaire bestemmingen.

5. Let bij het boeken op heilige dagen en feestdagen

Denk ook aan heilige dagen en feestdagen: deze kunnen per land afwijken. Een voorbeeld is Pasen, dat in sommige landen heel uitbundig gevierd wordt. Kijk ook naar feestdagen die gebonden zijn aan een bepaalde regio. Soms hebben regio’s een paar eigen feestdagen die onafhankelijk zijn van de landelijke feestdagen. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld net in een periode van carnaval jouw vakantie boekt.

6. Boek de beste tickets

Grote en kleine vliegvelden, verschillende typen vliegtickets, variatie in prijzen tussen maanden waarin je jouw vliegticket vooruit boekt: het zijn allemaal zaken die je kunt meenemen voor het goedkoper boeken van je vakantie. De verschillen in prijzen tussen vliegtickets kunnen groot zijn en ook bij de beste vliegmaatschappijen sterk variëren. Hoe je hier het beste op kunt inspelen en zo goedkoop boekt, lees je in dit artikel.

7. Bespaar op het boeken van excursies

Boek excursies niet vooruit maar boek ze op de plek van bestemming. Vaak zijn ze daar goedkoper omdat je geen extra bemiddelingskosten betaalt. Dit kan ook gelden voor boottrips en overtochten.
Check ook een site als Groupon in het land van jouw bestemming. Zij zijn internationaal actief en bieden soms mooie kortingen op excursies in het buitenland.

8. Aanvullende tip: goedkoop een parkeerplek reserveren op de luchthaven

Tot slot een tip waar veel mensen niet aan denken: ga je met het vliegtuig op vakantie en parkeer je de auto op het vliegveld? Kijk dan of je op het parkeergeld kunt besparen door vooraf een parkeerplek te reserveren op het vliegveld. Hoe verder van tevoren je de parkeerplek boekt, hoe groter de kans op voordelige parkeerplekken. Zie ook dit artikel van Schiphol voor meer informatie.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!