Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe kun je een basistomatensaus bereiden? (recept)

Omschrijving

Met name in de Italiaanse keuken (denk aan de spaghetti bolognese), maar ook in de Franse en Nederlandse keuken wordt veel gebruik gemaakt van tomatensaus als basis voor recepten. Maar hoe kun je een zelfgemaakte tomatensaus bereiden? In deze instructievideo krijg je uitleg hierover. In de handleiding vind je de ingrediënten voor dit recept terug.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • braadpan met deksel
  • olie
  • ui
  • oregano
  • knoflook
  • blikje gepelde tomaten in blokjes
  • verse basilicum
  • zout en peper
  • eventueel wijn en/of rode pepers

1. Basisrecept

Deze saus kun je gebruiken voor pasta\'s of als basis voor allerlei ovenschotels.

2. Fruiten

Fruit een ui in olijfolie en voeg (gedroogde) oregano toe. Voeg als laatste wat knoflook toe maar fruit dat niet te lang mee, anders verbrandt het.

3. Tomatenblokjes

Doe er een blik tomatenblokjes bij. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer een uur sudderen.

4. Op smaak brengen

Breng de saus op smaak met verse basilicum, zout en peper. Je kunt ook wijn toevoegen, of een gedroogd pepertje voor extra smaak. Op smaak brengen
Je kan deze saus invriezen, maar dan moet je het wel eerst af laten koelen tot kamertemperatuur.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!