Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Hoe kun je geflambeerde aarbeien (fraises flambeés) bereiden?

Omschrijving

Wil je snel en makkelijk een culinair verantwoord toetje bereiden? Bekijk de video en sluit je etentje af met geflambeerde aardbeien. Succes verzekerd.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 10 verse aardbeien
  • sterke drank , min. 40% alcohol
  • 3 à 4 eetlepels kristalsuiker
  • 300 gr kwark of 1/4 ltr slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker

1. De aardbeien wassen en snijden

Was de aardbeien. Haal het kroontje eraf en snijd de aardbeien doormidden. Leg de gehalveerde aardbeien op een schaaltje.

2. Een bodem van kwark of slagroom maken

Klop de slagroom goed stijf of gebruik 300 gram kwark. Roer door de slagroom of de kwark de inhoud van twee zakjes vanillesuiker. Schep de slagroom of kwark in een schaaltje.

3. De suiker laten karamelliseren

Zet een koekenpan op een laag vuur en strooi er 3 eetlepels kristal suiker in. Laat de suiker al roerende voorzichtig smelten. Draai zodra de suiker bruin begint te kleuren het vuur hoog, zodat de bodem van de pan goed heet wordt.

4. De aardbeien flamberen

Schep de aardbeien in de pan en schud ze een paar keer om totdat op iedere aardbei een beetje suiker zit. Haal de pan van het vuur engiet een scheutje sterkedrank op de aardbeien. Steek de alcohol voorzichtig in brand (flamberen) en laat het vuur doven.

5. Serveren

Smelt een theelepeltje boter op de hete aardbeien en schud de pan goed om. Daarna de aardbeien op de slagroom of kwark scheppen en eventueel garneren met een toefje slagroom of kwark.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!