Weethetsnel.nl gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op de website.
Hoe kun je geflambeerde aarbeien (fraises flambeés) bereiden?
Toevoegingsdatum: 19 mei 2011
Laatst aangepast: 16 mrt. 2021
10239 keer bekeken
Omschrijving
Wil je snel en makkelijk een culinair verantwoord toetje bereiden? Bekijk de video en sluit je etentje af met geflambeerde aardbeien. Succes verzekerd.
Was de aardbeien. Haal het kroontje eraf en snijd de aardbeien doormidden. Leg de gehalveerde aardbeien op een schaaltje.
2. Een bodem van kwark of slagroom maken
Klop de slagroom goed stijf of gebruik 300 gram kwark. Roer door de slagroom of de kwark de inhoud van twee zakjes vanillesuiker. Schep de slagroom of kwark in een schaaltje.
3. De suiker laten karamelliseren
Zet een koekenpan op een laag vuur en strooi er 3 eetlepels kristal suiker in. Laat de suiker al roerende voorzichtig smelten. Draai zodra de suiker bruin begint te kleuren het vuur hoog, zodat de bodem van de pan goed heet wordt.
4. De aardbeien flamberen
Schep de aardbeien in de pan en schud ze een paar keer om totdat op iedere aardbei een beetje suiker zit. Haal de pan van het vuur engiet een scheutje sterkedrank op de aardbeien. Steek de alcohol voorzichtig in brand (flamberen) en laat het vuur doven.
5. Serveren
Smelt een theelepeltje boter op de hete aardbeien en schud de pan goed om. Daarna de aardbeien op de slagroom of kwark scheppen en eventueel garneren met een toefje slagroom of kwark.
Flamberen is een techniek in de Franse keuken waarbij aan een gerecht sterkedrank wordt toegevoegd en daarna in brand gestoken. Door de drank in brand te steken, wordt de alcohol uit het gerecht verwijderd, maar blijft de smaak aanwezig.