1. De kipfilet snijden
Snijd de kipfilet in blokjes.
Je kunt de kipfilet ook kant en klaar in blokjes gesneden kopen.
2. De groenten snijden
Snijd de champignons in plakjes. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
3. De paprika en tomaat snijden
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika daarna in reepjes. De tomaat wassen en in dunne plakjes snijden.
In plaats van een paprika kun je ook een Turkse peper gebruiken of beiden.
Als je de tomaat horizontaal doormidden snijdt en iedere helft nog eens horziontaal doormidden, kun je snel mooie plakjes snijden.
4. De kipfilet aanbakken
Verwarm olie in een pan, doe de kipfilet erin en bak de blokjes vlees licht aan.
5. De knoflook, ui en champignons toevoegen
Doe de knoflook bij in de pan en schep dit door de kipfilet. Voeg daarna de ui en de champignons toe en schep alles goed door elkaar.
In plaats van door elkaar te scheppen kun je de kip en groenten ook in de pan omschudden. Je neemt de pan van het vuur en schud de pan met inhoud een paar keer stevig heen en weer (zie video 0.57).
6. De paprika en tomaat toevoegen
Voeg de paprika en/of de Turkse peper toe en schep alles goed om. Hierna de plakjes tomaat erbij doen en deze ingrediënten weer goed omscheppen.
7. Het gerecht kruiden
Breng het gerecht op smaak met peper, zout en tijm. Daarna, terwijl je alles regelmatig blijft omscheppen of omschudden, de kip en de groenten gaar laten worden.
Lekker met groene sla of komkommersalade ( zie de instructie: "Hoe kun je Poolse komkommersalade met zure room maken?").